kozhen-hol-yakyi-my-zabyvaiemo-sohodni-bude-zabytyi-iz-vdiachnistiu-kuleba-obminiavsia-povidomlenniamy-z-hlavoiu-mzs-islandii

"Кожен гол, який ми забиваємо сьогодні, буде забитий із вдячністю": Кулеба обмінявся повідомленнями з главою МЗС Ісландії

 • 29990 переглядiв

Ісландія виділила 2 мільйони євро на артилерійські снаряди для України, і кожен гол, забитий Україною у ворота Ісландії в сьогоднішньому відбірковому матчі Євро-2024, буде зарахований з вдячністю, зміцнюючи партнерство між двома країнами.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Ісландії за виділення 2 млн євро на закупівлю артснарядів, а також поділився очікуваннями від сьогоднішнього матчу у рамках відбору на Чемпіонат Європи, у якому збірна України зіграє проти Ісландії. Про це Кулеба написав на своїй сторінці в соцмережі Х, передає УНН.

Дійсно, любий друже Б'ярні Бенедіктссон. Враховуючи нещодавні 2 млн євро від Ісландії на артилерійські боєприпаси для України та загальну потужну підтримку, я можу запевнити вас, що кожен гол, який ми забиваємо сьогодні, буде забитий із вдячністю. Хто б не переміг, наше партнерство з Ісландією стане тільки міцнішим.

 - відповів Кулеба на повідомлення Бенедіктссона.

Деталі

Бенедіктссон в соцмережі Х написав, що сьогодні Ісландія та Україна зустрічаються на футбольному полі у чесному змаганні між друзями.

Поза межами поля ми разом виступаємо за міжнародне право, права людини та непорушність національних кордонів.

- написав глава МЗС Ісландії.

Доповнення

Ісландія виділить близько 2 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських снарядів для українських сил оборони, підтримуючи безпеку України та міжнародне право.

Нагадаємо

Сьогодні, 26 березня, збірна України зіграє вирішальний матч відбору на чемпіонат Європи з футболу, який влітку цього року відбудеться у Німеччині. Суперником наших футболістів буде збірна Ісландії.

Збірна України з футболу оголосила заявку на сьогоднішній фінальний матч плей-оф відбору Євро-2024.