smertelna-dtp-v-nimechchyni-u-mzs-zaiavyly-shcho-sered-poranenykh-ye-ukraintsi

Смертельна ДТП в Німеччині: у МЗС заявили, що серед поранених є українці

 • 35573 переглядiв

Дві українки отримали поранення в результаті серйозної аварії автобуса поблизу Лейпцига, Німеччина, в якій загинули чотири людини і ще кілька отримали поранення.

Внаслідок аварії поблизу німецького Лейпцига 27 березня постраждало двоє українок. Інформація про те, що серед загиблих громадянка України, не підтвердилася Про це Суспільному повідомили у МЗС, передає УНН.

Деталі

Поліція німецької Саксонії 28 березня уточнила дані про потерпілих в ДТП, яка сталася неподалік Лейпцига за участі автобуса Flixbus. Чотири жінки загинули, серед 54 травмованих — троє українців. У МЗС України Суспільному повідомили про двох постраждалих жінок.

"За інформацією Посольства України в Німеччині, отриманою від компетентних органів країни перебування, внаслідок ДТП постраждали дві громадянки України", - повідомили у МЗС.

Зазначається, що посольство встановило з постраждалими зв'язок. Одну з жінок доставили до медичного закладу одразу після ДТП. Станом на зараз, обидві громадянки України вже перебувають за місцем свого проживання.

За попередніми даними, в автобусі перебувало 55 людей (53 пасажирів та 2 водіїв). В результаті ДТП: 4 людей загинуло, 29 було поранено, шестеро — у важкому стані.

"На даний час інформація щодо особи загиблої жінки поки ще не підтверджена. Наразі проводяться заходи з ідентифікації тіла, перевіряється її громадянство. Посольство тримає справу на особливому контролі", — повідомили в МЗС.

Німецькі правоохоронці написали на своєму сайті, що встановлено національність трьох загиблих унаслідок аварії. Це 47-річна полька, 20-річна індонезійка, які мешкали в Берліні, а також 19-річна німкеня з Баварії. Особа ще однієї загиблої поки не встановлена. Раніше писали, що загиблих п'ятеро, розбіжності поліція пояснює пошуковими заходами на місці події.

Українців в автобусі було троє, стать і вік не уточнено.

Нагадаємо

Під Лейпцигом, в результаті серйозної аварії за участю Flixbus (німецька компанія, яка керує великим парком міжміських автобусів), щонайменше четверо людей загинули і кілька отримали поранення. Прокуратура ФРН розслідує обставини аварії, причетність водія. Йдеться про ненавмисне вбивство та тілесні ушкодження з необережності.