spetspredstavnytsia-ssha-pritsker-planuie-vizyt-do-rumunii-shcho-obhovoryty-dopomohu-ukraini-v-enerhetychnomu-sektori

Спецпредставниця США Пріцкер планує візит до Румунії, що обговорити допомогу Україні в енергетичному секторі

 • 27520 переглядiв

Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер планує візит до Румунії, щоб обговорити з офіційними особами та представниками бізнесу внесок країни у регіональне співробітництво, надзвичайну допомогу Україні в енергетичному секторі та довгострокові інвестиції в інфраструктуру Румунії та України.

Спеціальний представник з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер планує візит до Румунії, аби обговорити допомогу Бухареста Києву. Про це пише УНН з посиланням на Держдепартамент США.

Деталі 

Зазначається, що Пріцкер здійснює європейська турне в рамках якого обговорює з партнерами варіанти допомоги Україні. Зокрема, 1 квітня спецпредставниця США відвідала Кишинів, 2 квітня перебуває у Львові, а 3 квітня відправиться до Бухареста.

У Бухаресті спецпредставниця США планує зустрітися з прем’єр-міністром Марселем Чолаку, а також іншими урядовцями та представниками бізнесу. Очікується, що сторони обговорять внесок Румунії в регіональне співробітництво, в тому числі щодо екстреної допомоги Україні в енергетичному секторі, а також довгострокових переваг інвестицій в інфраструктуру Румунії й України  

- резюмували в Державному департаменті США.

Доповнення

У відомстві розповіли, що  під час візиту 2 Молдову спецпредставниця Пріцкер зустрілася з президентом РМ Маєю Санду, прем’єр-міністром Доріном Речаном та представниками приватного сектору.

Сторони обговорили двосторонню взаємодію в питаннях економічного відновлення України. Крім того, йшлося про важливість економічної інтеграції ЄС і Західного Чорноморського регіону, а також роль Молдови як платформи для відновлення України, що може принести велику користь обом країнам.

Нагадаємо

Посол США в Україні Бріджит Брінк та Спеціальний представник США з питань відновлення України Пенні Пріцкер зустрілися з мером Львова Андрієм Садовим, щоб обговорити можливості подальшого розвитку української економіки та шляхи об'єднання української та американської громад задля досягнення цієї мети.