16-chervnya-yake-sogodni-svyato

16 червня: яке сьогодні свято

 • 22059 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Сьогодні, 16 червня, у світі відзначають День сімейних грошових переказів та день морських черепах. Про це пише УНН.

Свята

Міжнародний день сімейних грошових переказів, який відзначається 16 червня, націлений на визнання суттєвого фінансового внеску, який трудящі-мігранти вносять не тільки в благополуччя своїх сімей, але і в процес сталого розвитку країн їх походження.

Крім того, День покликаний сприяти більш активній співпраці державного та приватного секторів та громадянського суспільства з метою забезпечення максимально ефективного використання даних фінансових ресурсів в країнах, що розвиваються.

За Міжнародний день сімейних грошових переказів одностайно проголосували всі 176 держав - членів Ради керуючих МФСР на його 38-й сесії; проголошення Дня було схвалено Генеральною Асамблеєю ООН в червні 2018 року.

День морських черепах проходить під егідою провідної в світі незалежної природоохоронної організації WWF. Морські черепахи мешкали в океанах ще у часи динозаврів. Але ще ніколи вони не були в такій небезпеці, як сьогодні.

Головною загрозою для черепах стала людина: полювання за м’ясом та панцирами черепах, потрапляння їх у риболовні сіті, знищення яєць, забруднення океанів сміттям та багато інших негативних дій впливають на життя морських черепах. Та в сучасному світі знаходяться люди, які допомагають морським черепахам вижити, долучаючи до своїх добрих справ багато небайдужих людей.

Релігійні свята

За релігійним календарем сьогодні 16 червня віряни вшановують пам'ять мучеників Лукілліана (Лук'яна), Клавдія, Павла, а також мучениці Павли. Цей день також назвали в народі Лук'яном Вітряком або Лукою Вітряним. Люди звертаються до вітру і просять його пролити благодатні дощі, своєчасні. 

У цей день іменини святкують: Денис, Дмитро, Павло, Афанасій, Юліан, Михайло та Лук'ян.

Українські Національні Новини

УНН Lite