ahrarii-mozhut-otrymaty-25percent-kompensatsii-za-silhosptekhniku-vid-ukrainskykh-vyrobnykiv

Аграрії можуть отримати 25% компенсації за сільгосптехніку від українських виробників

 • 24848 переглядiв

За програмою "Зроблено в Україні" фермери отримають 25% компенсації на придбання сільськогосподарської техніки від 44 українських виробників.

У рамках програми "Зроблено в Україні", аграрії отримають 25% компенсації за купівлю сільгосптехніки від 44 українських виробників.

Про це повідомило Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

Аграрії мають можливість отримати 25% компенсації вартості купленої сільгосптехніки від 44 українських виробників. Оновлений перелік техніки та обладнання для агропромислового комплексу, що частково фінансується державою, включає 2 289 позицій від цих виробників. Наказ про затвердження цього переліку підписала перший віце-прем'єр-міністр та міністр економіки України Юлія Свириденко.

Підтримка вітчизняного виробника та його розвитку, стимулювання попиту на зроблене в Україні - основа нашої державної політики. Завдяки програмі компенсації вартості сільгосптехніки розраховуємо не лише надати поштовх для розвитку українських машинобудівних підприємств, а й допомогти нашим аграріям, які зможуть стати більш конкурентоздатними на ринку за рахунок зниження витрат на основні засоби виробництва. Окрім того, ця програма допоможе агровиробникам оновити парк техніки і стати більш продуктивними. Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн і розраховуємо, що підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 000 аграріїв

- зазначила Свириденко.

Станом на сьогодні, в оновлений перелік української техніки та обладнання для агропромислового комплексу, який частково фінансується з бюджету, включено 2 289 позицій від 44 виробників сільгоспмашин та обладнання.

До оновленого переліку обладнання для агропромислового комплексу, який отримує часткове фінансування з держбюджету, входять різноманітні машини та пристрої. Серед них - трактори для сільського та лісового господарства, грунтообробна техніка, така як плуги, борони та культиватори, посівні комплекси, бункери для насіння, системи для перевантаження та зберігання зерна.

Також у перелік входять машини для очищення та сортування насіння і зернових, засоби для внесення добрив, обприскувачі для захисту рослин, причепи для перевезення зерна, а також обладнання для тваринництва, садівництва, ягідництва і зерносушіння.

Нагадаємо

Україна та Італія домовилися співпрацювати у просуванні українських брендів у світі та підтримку виходу українських виробників на міжнародні ринки через програму "Зроблено в Україні".