ahrarni-asotsiatsii-ukrainy-ta-polshchi-prodovzhat-perehovory-tsoho-tyzhnia-minahropolityky

Аграрні асоціації України та Польщі продовжать переговори цього тижня - Мінагрополітики

 • 22873 переглядiв

Після зустрічей з польськими аграрними асоціаціями Україна висловлює обережний оптимізм щодо вирішення питань агроторгівлі шляхом подальших переговорів у квітні.

Аграрні асоціації України та Польщі продовжать перемовини цього тижня, з тим, аби ще цього місяця вийти на широкі українсько-польські перемовини для вирішення питання агроторгівлі, зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, пише УНН.

Деталі

"Дуже важливо, що був прямий діалог,... і що в тому числі брали участь у перемовинах представники виробників, профільних асоціації з обох сторін... Фактично, це вперше... Дуже важливо, що асоціації по різних галузях зафіксували зв'язок, і наступного тижня (з 1 квітня - ред.) продовжать зустрічі, для того, щоб чітко узгодити параметри. Усі зрозуміли, що взаємодія і співпраця, домовлятися - це, у кінцевому результаті, матиме кращий результат", - сказав Висоцький.

З його слів, між асоціаціями зустрічі будуть уже цього тижня, "5 квітня", "а якщо ми говоримо про таку широку, то вона планується на середину - другу половину квітня".

Він вказав, що наразі мають відпрацювати за напрямами кожну галузь, чиї представники були на переговорах, зокрема, ітиметься про малину, сік, мед, яйця, зернові, м'ясо птицю. "І тоді фіналізувати на широкі (переговори - ред.)", - вказав Висоцький.

"Тобто, це завдання на квітень. Буде все робитися, щоб максимально швидко у межах наступних перших тижнів квітня це реалізувати", - зазначив заступник міністра.

"Є стриманий оптимізм, який дозволяє надіятися, що після ще декількох зустрічей фіксації кінцевих параметрів вдасться нарешті вирішити цю проблему", - наголосив Висоцький.

Посадовець також повідомив, що питання транзиту українського збіжжя порушується на всіх перемовинах. "Однозначно ідеться, що транзит має бути доступним без жодних зупинок і блокувань", - резюмував перший заступник міністра.

30.03.24, 22:48 • [views_0]