avariini-vidkliuchennia-cherez-ataky-rf-vvely-na-dnipropetrovshchyni-zaporizhzhi-ta-kirovohradshchyni-ye-obmezhennia-na-kharkivshchyni

Аварійні відключення через атаки рф ввели на Дніпропетровщині, Запоріжжі та Кіровоградщині, є обмеження на Харківщині

 • 58081 переглядiв

У кількох регіонах України здійснюються аварійні відключення електроенергії через брак генеруючих потужностей, спричинений масованою атакою росії на українські електростанції вночі.

У Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській областях ввели аварійні відключення електроенергії через брак генеруючих потужностей, спричинений масованою атакою росії на українські електростанції вночі. Також обмеження є у Харківській області. Про це повідомили в НЕК "Укренерго" у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосувати графіки аварійних відключень до вечора у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській областях", - повідомили в компанії. 

Як зазначається, основна причина - відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни, як наслідок нічної масованої російської атаки на українські електростанції.

"Також продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та у Кривому Розі", - зазначили в НЕК.

Споживачів в інших регіонах також закликали споживати електроенергію ощадливо та свідомо.