baiden-ta-si-tszinpin-obhovoryly-sytuatsiiu-navkolo-tiktok

Байден та Сі Цзіньпін обговорили ситуацію навколо TikTok

 • 31826 переглядiв

Байден і Сі обговорили інтерес США до захисту національної безпеки щодо TikTok, який контролюється китайською компанією.

Президент США Джо Байден і голова Китаю Сі Цзіньпін під час телефонної розмови торкнулися ситуації навколо соціальної мережі TikTok. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

За словами Кірбі, глава Білого дому повідомив голову КНР, що справа не в забороні застосування, а в зацікавленості Сполучених Штатів у його відчуженні для захисту національних інтересів країни "у сфері безпеки та безпеки цих американців".

На питання, чи обговорювали представники Білого дому з колишнім міністром фінансів США Стівеном Мнучином плани придбання TikTok, які він має, Кірбі заявив, що йому невідомо про це.

Доповнення

Раніше стало відомо, що палата представників США розробила законопроєкт, за яким доступ до TikTok можуть обмежити на території США. У документі наголошується, що соцмережа становить загрозу національній безпеці країни, оскільки контролюється "іноземними супротивниками". Відповідно до проєкту, щоб уникнути блокування TikTok у Сполучених Штатах, ByteDance буде змушена продати соцмережу.

Центр протидії дезінформації викрив мережу TikTok-каналів, які поширюють російську пропаганду28.03.24, 11:21 • [views_0]