bayden-zbirayetsya-obgovoriti-zustrich-z-putinim-za-zachinenimi-dverima-na-samiti-nato

Байден збирається обговорити зустріч з Путіним "за зачиненими дверима" на саміті НАТО

 • 16048 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент США Джо Байден збирається обговорити майбутню зустріч з російським президентом Володимиром Путіним на саміті НАТО "за зачиненими дверима". Про це сказав помічник президента Сполучених Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван на пресбрифінгу в неділю, передає УНН.

Цитата:

"У нього (Байдена - ред.) буде можливість поговорити з усіма союзниками про те, про що він має намір поговорити з Путіним. Він зробить це за зачиненими дверима. Таким чином, вони (учасники саміту НАТО - ред.) почують від нього (Байдена - ред.) про його наміри щодо саміту, а він отримає звістку від них, так що він поїде до Женеви при повній підтримці і солідарності всіх наших союзників по НАТО", - заявив Салліван.

Деталі

За словами помічника президента, Байден планує також обговорити російську загрозу з лідерами країн Балтії, з якими він зустрінеться в кулуарах саміту. Торкнутися цієї теми Байден зможе і при зустрічі з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

Контекст

Зустріч президентів РФ і США відбудеться 16 червня в Швейцарії на женевській віллі Ла Гранж. Це буде перша зустріч Володимира Путіна з Джо Байденом з моменту обрання останнього президентом США. До цього політики востаннє зустрічалися в 2011 році в Москві: тоді Путін був прем'єром РФ, а Байден - віце-президентом США.

Що було раніше

Президент Росії Володимир Путін напередодні заявив, що очікує від зустрічі з президентом США Джо Байденом відновлення особистих контактів і налагодження діалогу з питань, що становлять взаємний інтерес.

Українські Національні Новини

Новини Світу