bitkoin-ta-altkoiny-deshevshaiut-na-tli-padinnia-aktsii-tekhnolohichnykh-kompanii-ta-kolyvan-kursu-dolara

Біткоїн та альткоїни дешевшають на тлі падіння акцій технологічних компаній та коливань курсу долара

 • 21058 переглядiв

Ціни на біткоїн та альткоїни різко впали через низький апетит до ризику на тлі розпродажу акцій технологічних компаній та очікувань підвищення відсоткових ставок у США.

Ціна біткоїна впала в четвер через слабку схильність до ризику на ринку, на тлі того, як падіння акцій найбільших технологічних компаній США перекинулося на ринки криптовалют, тоді як очікування нових сигналів за процентними ставками також мало значення. Альткоїни також послабили позиції на тлі збереження коливання курсу долара, пише УНН з посиланням на Investing.com.

Деталі

Найбільша у світі криптовалюта впала на 3,8% за останні 24 години до $64 198,0 на 05:15 за Грінвічем (08:15 за Києвом).

Втрати в ціні біткоїном, як вказано, сталися переважно одночасно з падінням акцій найбільших технологічних компаній США після слабшого, ніж очікувалося, прогнозу доходів від власника Facebook Meta Platforms Inc. Акції Meta впали на 15% на вторинному ринку, тоді як акції її конкурентів Microsoft Corporation та Alphabet Inc. впали на 2% та 3% відповідно.

Біткоїн зазвичай відстежує рух акцій технологічних компаній США з огляду на те, що обидва сектори розглядаються як можливості для високоприбуткових спекулятивних інвестицій, зазначає видання. При цьому, як вказано, на початку цього року ця тенденція дещо згасла, особливо після того, як запуск спотових біржових фондів у США викликав випереджальну динаміку біткоїну.

Але в останні тижні було помічено, що кореляція біткоїна з технологіями знову "долучилася до гри", на тлі того, як ажіотаж навколо ETF пішов на спад і того, що обидва сектори зіткнулися з відновленням цінового тиску через перспективу більш високих і довгострокових процентних ставок у США.

Біткоїн впав приблизно на 8% за останній місяць, порівняно з падінням на 4% високотехнологічного індексу Nasdaq 100 Futures. Криптовалюта при цьому залишається у торговому діапазоні від 60 000 до 70 000 доларів США після досягнення рекордних максимумів на початку березня.

Ця кореляція, що росте, зосередила увагу на доходах технологічних гігантів Microsoft і Alphabet, які повинні бути опубліковані пізніше в четвер.

Побоювання щодо підвищення відсоткових ставок у США також зберігалися, на тлі того, як долар коливався нижче п'ятимісячних максимумів і чинив тиск на більшість токенів.

Ethereum впав на 3,1% до $3157,77, а Solana та XRP впали на 7,3% та 4,1% відповідно.

Ринки також чекали на нові сигнали з економіки США та відсоткові ставки від майбутніх даних.

Дані щодо валового внутрішнього продукту будуть опубліковані пізніше у четвер. Очікується, що вони покажуть, наскільки стійкою залишалася економіка США у першому кварталі. Також дані індексу цін PCE очікуються у п'ятницю. Це значення є кращим показником інфляції Федеральної резервної системи і, ймовірно, враховуватиметься в планах центрального банку за процентними ставками, зазначає видання.

"Крипта для чайників". Частина 3: покрокова інструкція, як купити криптомонету18.04.24, 09:06 • [views_0]