blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-u-cherzi-na-trokh-punktakh-propusku-ponad-2-tys-vantazhivok

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі на трьох пунктах пропуску понад 2 тис. вантажівок

 • 27948 переглядiв

Понад 2 000 вантажівок стоять у чергах на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні через блокаду польських перевізників, половина з них - на пункті пропуску "Шегині", а через пункт пропуску "Ягодин" за день проїжджає 1 100 вантажівок.

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною станом на ранок на тлі блокади польських перевізників перебуває трохи більше ніж 2 тис. вантажівок. У розблокованому пункті пропуску "Ягодин" за минулу добу кордон в обох напрямках перетнуло близько 1,1 тис. вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі Радіо Свобода, передає кореспондент УНН.

Станом на цю хвилину заблокованими залишаються три пункти пропуску   "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова"  і "Шегині- Медика". На всіх цих трьох напрямках на території Польщі в бік України, за інформацією, яку ми маємо від польських колег в чергах перебуває трохи більше 2 тис. вантажних транспортних засобів. Половина з них на напрямку ПП "Шегині"

- розповів Демченко.

Він зазначив, що певний рух через ці пункти пропуску відбувається, як на в'їзд в Україну, так й на виїзд, але це значно менше ніж це було до блокувань.

Демченко також нагадав, що з 11 грудня був розблокований напрямок  ПП  "Ягодин".

"Весь цей тиждень рух відбувався. З кожним днем кількість вантажних транспортних засобів, які перетинали кордон у напрямку пункту пропуску  "Ягодин-Дорогуськ" тільки збільшувалася.  За минулу добу, до прикладу, там кордон перетнуло близько 1 100 вантажівок в обидва боки. Днем раніше це було півтори тисячі. Два дні тому близько 1 200 вантажівок. Станом на ранок навпроти ПП  "Ягодин" в бік України в черзі очікує десь 2 300 вантажівок", - розповів Демченко.

Він зазначив, що ДПСУ має інформацію, що сьогодні може поновитися блокування пункт пропуску "Ягодин".

"Маємо інформацію, ми це бачили з відкритих джерел, що дії з блокування по напрямку ПП "Ягодин" можуть поновитися сьогодні близько 15:00", - сказав Демченко.

Доповнення

RMF24 повідомляло, що у понеділок, 18 грудня, о 14 годині дня польські перевізники планують розпочати нову акцію протесту на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

Анна Мурашко

Суспільство