boty-heneruiut-maizhe-polovynu-internet-trafiku-stvoriuiuchy-zrostaiuchi-zahrozy

Боти генерують майже половину інтернет-трафіку, створюючи зростаючі загрози

 • 20126 переглядiв

Боти згенерували 49,6% всього інтернет-трафіку в 2023 році, що є найвищим показником з моменту початку моніторингу в 2013 році, згідно зі звітом Imperva Bad Bot Report компанії Thales.

Нині боти генерують майже половину всього інтернет-трафіку. Про це повідомлено у звіті Imperva Bad Bot Report від Thales, передає УНН.

Деталі

За даними останнього звіту від Imperva, вперше в історії майже половина усього інтернет-трафіку вже генерується ботами. У 2023 році ця цифра сягнула 49,6%, що на 2% вище, ніж у попередньому році. Це найвищий рівень, про який повідомлялося з моменту початку моніторингу автоматизованого трафіку в 2013 році.

Боти є однією з найпоширеніших і зростаючих загроз, з якими стикається кожна галузь. Від простого сканування веб-сайтів до зловмисного захоплення облікових записів, спаму та відмови в обслуговуванні, боти негативно впливають на прибутки організації, погіршуючи якість онлайн-сервісів і вимагаючи додаткових інвестицій в інфраструктуру та підтримку клієнтів. Організації повинні активно боротися із загрозою поганих ботів, оскільки зловмисники зосереджуються на зловживаннях, пов’язаних із API, які можуть призвести до компрометації облікового запису або викрадання даних

- заявив генеральний менеджер із безпеки додатків у Imperva, компанії Thales Нанхі Сінгх.

За інформацією, 5 рік поспіль частка веб-трафіку, пов’язаного з поганими ботами, зросла до 32% у 2023 році з 30,2% у 2022 році. Тим часом, трафік від користувачів-людей знизився до 50,4%.

Відтак, у звіті Imperva зафіксовано кілька ключових тенденцій.

По-перше, використання простих ботів на основі генеративного штучного інтелекту зросло до 39,6% у 2023 році. Це стало можливим завдяки швидкому впровадженню великих мовних моделей та технологій, що дозволяють навчати ботів виконувати різноманітні завдання, включаючи атаки на веб-сайти та програми.

Друга ключова тенденція полягає в зростанні атак на облікові записи користувачів. Кількість таких атак зросла на 10% у порівнянні з попереднім роком, з більшістю спроб спрямованих на кінцеві точки API.

Крім того, використання місцевих провайдерів для генерації шкідливого трафіку також зросло до 25,8%.

Звіт Imperva Bad Bot 2024 наголошує на необхідності посилення заходів з кібербезпеки та розробки нових стратегій боротьби з ростом автоматизованих загроз у великому масштабі в онлайн-середовищі.

Три поради від Мінцифри: як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії11.04.24, 18:04 • [views_0]

Юлія Котвицька

Технології