chlenstvo-v-nato-pidtrimuyut-67-gromadyan-chornogoriyi

Членство в НАТО підтримують 67% громадян Чорногорії

 • 16002 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Згідно опитування, проведеного в Чорногорії - 67% громадян проголосували б за вступ Чорногорії в НАТО, а 33% проголосували б за вихід країни з альянсу. Про це йдеться в останньому звіті НАТО, який був підготовлений в квітні і травні цього року, інформує CDM, передає УНН.

Деталі

Ці дані говорять про те, що підтримка НАТО в Чорногорії зростає, особливо якщо взяти до уваги той факт, що опитування НАТО 2020 року показувало, що тільки 50% громадян проголосували б за те, щоб залишитися в Північноатлантичному союзі.
В останньому звіті говориться, що підтримка НАТО незмінно висока серед всіх членів.

"Незважаючи на зростаючу підтримку населення Чорногорії, наша країна все ще перебуває на досить низькому рівні в цьому сегменті, на передостанньому місці, в той час як Словаччина знаходиться на останньому місці - 61% громадян цієї країни підтримують членство, тобто найнижчий бал серед союзників", - йдеться в повідомлення.

Довідка

Вступ Чорногорії до Організації Північноатлантичного договору відбувся 5 червня 2017 року. У грудні 2009 року, Чорногорія отримала План дій щодо членства. Офіційне запрошення було направлено альянсом 2 грудня 2015 року, а переговори про приєднання завершилися підписанням міністрами закордонних справ Протоколу про приєднання 19 травня 2016 року. Чорногорія офіційно приєдналася до НАТО 5 червня 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу