cpryiala-stanovlenniu-okupatsiinoi-vlady-vykonuvala-zlochynni-nakazy-pidozriuietsia-meshkanka-khersonshchyny

Cприяла становленню окупаційної влади, виконувала злочинні накази – підозрюється мешканка Херсонщини

 • 20417 переглядiв

54-річний мешканець Херсонської області добровільно обійняв посаду так званого "старости" у незаконно створеній "Бургунській сільській раді", сприяючи становленню окупаційної влади, виконуючи її злочинні накази.

Про підозру у колабораційній діяльності 54-річній жительці Херсонської області, яка добровільно зайняла посаду так званої "старости" у незаконно створеному "Бургунском сельском совете".

Про це передає УНН, із посиланням на пресслужбу Херсонської обласної прокуратури.

Деталі

Слідство з’ясувало, що підозрювана сприяла становленню окупаційної влади, реалізуючи її злочинні накази:

  • 54-річна підозрювана у квітні 2022 року добровільно зайняла посаду так званої «старости» у незаконно створеному «Бургунском сельском совете».
  • Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури жительці регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Доповнення

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо

Колаборантці з Херсона загрожує 15 років позбавлення волі та конфіскація майна за незаконну "паспортизацією" та сприяння в примусовій депортації українців. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Депутата Херсонської обласної ради затримали за співпрацю з росією під час окупації - підготовку захоплених лікарень під військові госпіталі для поранених російських військових та постачання медикаментів окупантам.