defitsytu-elektroenerhii-ne-zafiksovano-minenerho

Дефіциту електроенергії не зафіксовано - Міненерго

 • 31346 переглядiв

Міністерство енергетики України повідомляє про відсутність дефіциту електроенергії, попри високе споживання взимку

В Україні дефіциту електроенергії в системі не зафіксовано, після ремонту до роботи повернувся блок ТЕС, повідомили у понеділок у Міненерго, пише УНН.

Дефіциту електроенергії не зафіксовано і не передбачається на поточну добу. Електроенергії, виробленої в Україні, достатньо для покриття потреб споживачів

- повідомили в Міненерго.

Генерація і споживання

У короткостроковий ремонт вийшов блок ТЕС. У той же час після короткострокового аварійного ремонту до роботи повернувся 1 блок ТЕС.

За даними Укренерго, через потепління рівень споживання електроенергії вчора, 17 грудня, був нижчим, ніж у попередню неділю, 10 грудня. Зростання температури на вулиці на 5°C зменшило добовий максимум споживання 17 грудня на 4,4% у порівнянні з 10 грудня.

"Проте загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому все ще дуже важливо зараз споживати електроенергію ощадливо", - вказали в Укренерго.

Наслідки обстрілів

Як повідомили у Міненерго, шахта, яка знеструмлювалась через обстріл на Донеччині, заживлена.

ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі не змінився і становить 15,66 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт/експорт

За даними Міненерго, за минулу добу імпорт електроенергії становив 9 613 МВт*год. Експорт не здійснювався.

Як зазначили в Укренерго, експорт сьогодні відсутній, імпорт електроенергії здійснюється впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови.