den-lamy-mizhnarodnyi-den-veterynarnoi-medytsyny-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-9-hrudnia

День лами, Міжнародний день ветеринарної медицини. Що ще можна відзначити 9 грудня

 • 32486 переглядiв

Сьогодні відзначається День лами. На думку науковців, пращури лам та верблюдів з’явилися на території сучасної Північної Америки близько 40 мільйонів років тому. Згодом частина цих тварин мігрувала до Південної Америки, а частина – до Азії.

Сьогодні, дев’ятого грудня відзначається День лами – однієї з найдавніших свійських тварин на планеті, пише УНН.

На думку науковців, пращури лам та верблюдів з’явилися на території сучасної Північної Америки близько 40 мільйонів років тому. Згодом частина цих тварин мігрувала до Південної Америки, а частина – до Азії.

Саме з тих тварин, які мігрували до Південної Америки і сформувалися лами.

Лам близько тисячі років до нашої ери приручили індіанці Перу. Тварин в першу чергу використовували для перевезення вантажів. У їжу, в основному вживали м’ясо самців.

Головною цінністю лами для людини є її високоякісна вовна, що широко використовується в легкій промисловості. У домашніх лам шерсть м'яка, кошлата, середньої довжини; колір трапляється від чисто білого до чорно-бурого.

Ще сьогодні можна відзначити Міжнародний день ветеринарної медицини.

Мета події – нагадати, що ветеринарна медицина відіграє вирішальну роль не лише у догляді за домашніми тваринами, але й у підтримці здоров’я населення, безпеці харчових продуктів та збереженні навколишнього середовища. Ветеринари невтомно працюють для захисту здоров’я тварин і людей по всьому світу.

Також дев’яте грудня – це День різдвяної листівки та День техномузики.

За церковним календарем сьогодні Свято зачаття праведною Анною Пресвятою – у цей день сталося непорочне зачаття дівчинки Марії, яку весь християнський світ знає як матір Ісуса Христа.

Анна народилася у сім’ї священика Матфана, який жив у Віфлеємі. Коли дівчинка подорослішала, її чоловіком став святий Йоаким. Подружжя жило у любові та злагоді, але жінка ніяк не могла завагітніти. Минуло вже майже двадцять років, а дітей у них не було.

Адже одного разу до Анни та Йоакима явився ангел і повідомив, що у них народиться донька. Він додав, що ця дівчинка буде благословенна, тому її народження стане святом для всього людства. Й через деякий час Анна відчула, що вагітна.

Іменини 9 грудня святкують Анна, Володимир, Анатолій.

Захар Подкидишев

УНН Lite