dva-potuzhni-zemletrusy-stalysia-nepodalik-taivaniu

Два потужні землетруси сталися неподалік Тайваню

 • 33703 переглядiв

Два потужні землетруси магнітудою 7,5 і 6,6 сталися поблизу Тайваню, спричинивши обвалення будівель і руйнування в місті Хуалянь.

На Тайвані сталося кілька землетрусів, перший магнітудою 7,5, другий - 6,6, повідомило Японське метеорологічне агентство. ЗМІ острова оприлюднюють кадри пошкоджених будинків, передає УНН.

Деталі

Видання China Times пише, що магнітуда землетрусів, згідно з даними Тайванського метеорологічного управління, склала 7,2 та 6,5. Найсильніше поштовхи відчувалися в місті Хуалянь на східному березі острова, що знаходиться поблизу епіцентру, але вони були відчутні по всьому Тайваню.

Портал ETtoday розмістив кадри, на яких видно пошкоджені будівлі. Вони зроблені в Хуаляні, портал пише, що там обрушилося багато будинків. На одному з кадрів десятиповерховий будинок нахилився, причому перший поверх у ньому зруйнований повністю.

На іншому фото показано також п'ятиповерхову будівлю, що нахилилася, перший поверх у ній частково зруйнований. За даними порталу, рятувальники вже працюють на місці обвалів, врятовано кількох людей. Даних про жертв поки не надходило.

ETtoday зазначає, що цей землетрус став найсильнішим за останні 25 років.

За даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, перший землетрус (7,4) стався о 2:58 за київським часом, другий (6,5) — о 3:11 за київським часом, потім були зафіксовані ще три магнітудою від 4,4 до 5,7.

Reuters: попередження про цунамі після землетрусу магнітудою 7,5 на південний захід від Японії03.04.24, 03:33 • [views_0]

Лілія Подоляк

Новини Світу