dyletanty-na-zaes-nabrani-rosiianamy-mozhut-pryzvesty-do-rizkoho-pohirshennia-sytuatsii-kerivnyk-enerhoatomu

Дилетанти на ЗАЕС, набрані росіянами, можуть призвести до різкого погіршення ситуації – керівник "Енергоатому"

 • 19220 переглядiв

Відсутність кваліфікованих спеціалістів, навчених працювати з обладнанням на окупованій росією Запорізькій атомній електростанції, загрожує погіршити ситуацію, оскільки український персонал був відсторонений від роботи.

Одна з проблем, яка створює загрозу погіршення ситуації на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції, це відсутність кваліфікованого персоналу, навченого працювати саме з обладнанням цієї АЕС. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник "Енергоатому" Петро Котін, передає УНН.

Він нагадав, що весь український персонал станції наразі відсторонений, навіть ті, хто лишився у тимчасово окупованому Енергодарі не допускаються до роботи на АЕС.

Загарбники шукають атомників для ЗАЕС через соцмережі - Центр спротиву15.04.24, 15:56 • [views_0]

Зараз повністю відсторонений (український персонал - ред.) і замінений персоналом "Росатому", персоналом випадково набраним там навколо міста Енергодар. І фактично частина нашого персоналу виїхала на нашу територію, частина персоналу перебуває в Енергодарі, але вони не допускаються до власних робочих місць. Саме це одна із проблем, яка може призводити до погіршення, різкого погіршення ситуації на Запорізькій атомній станції

- сказав Котін.

Він також прокоментував подібність ситуації на ЗАЕС до сценаріїв за яким розвивалася аварія на станції в японській Фукусімі.

Реактор ЗАЕС отримав три прямі влучання — МАГАТЕ07.04.24, 23:22 • [views_0]

Хотілося б сказати, що некоректно і що такого статусу не може на Запорізькій атомній станції, але саме так розвивалася аварія на Фукусімі. Коли після землетрусу пошкоджено було лінію зовнішнього живлення станції з енергомережі Японії, і після цього вже у другу хвилю під час цунамі було виведено з ладу дизель-генератори, і станція втратила повністю все живлення насосів, які охолоджують паливо. Після того, як насоси зупинилися, вони мали плавлення палива на енергоблоках. Ось така ситуація, фактично початок такої ситуації, і подальша загроза вона постійно зараз на Запорізькій атомній станції. Тому що діями рашистів на самому початку військової агресії було пошкоджено декілька ліній електропередач. Зараз вона перебуває на одній-двох лініях, (саме – ред.) зараз на двох лініях. Вони в будь-який час можуть бути пошкоджені. Після того, той перший етап аварії, що був на Фукусімі, буде фактично реалізований на ЗАЕС – коли немає зовнішнього живлення і станція переходить на дизель-генератори

- пояснив Котін.

Керівник "Енергоатому" нагадав, що станція вже 8 разів втрачала зовнішнє живлення.

Нагадаємо

Керівник "Енергоатому" Петро Котін попередив, що на  всіх шести енергоблоках окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції завершується термін експлуатації ядерного палива.

Окупанти не проводять на ЗАЕС в повному обсязі ремонти та регламентні перевірки - Котін17.04.24, 15:47 • [views_0]