dystsyplinarna-palata-vrp-skhvalyla-zvilnennia-suddi-tandyra-pidozriuvanoho-u-dtp-iz-zahybelliu-natshvardiitsia

Дисциплінарна палата ВРП схвалила звільнення судді Тандира, підозрюваного у ДТП із загибеллю нацгвардійця

 • 14050 переглядiв

Дисциплінарна палата ВРП схвалила звільнення судді Олексія Тандира.

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя одноголосно схвалила рішення звільнити суддю Олексія Тандира, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць. Таке рішення ухвалили на засіданні у середу, пише УНН.

За - 3, проти - 0. Таким чином Друга дисциплінарна палата (ВРП) вирішила притягнути суддю Макарівського райсуду Київської області Тандира Олексія до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади

- повідомила спікерка за результатами голосування.

Нагадаємо

суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, був затриманий за ДТП у ніч на 26 травня 2023 року з, де збили на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура повідомляла УНН, що розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Вища рада правосуддя на засіданні 27 травня задовольнила подання заступника Генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді. Суддю Тандира відправили під варту. 

Сам суддя заявляв, що не був п'яним, а після ДТП перебував у шоковому стані.