eksgolovi-ukragrolizingu-shpaku-povidomili-pro-pidozru

Ексголові "Украгролізингу" Шпаку повідомили про підозру

 • 10038 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Колишньому Голові правління ДПАТ "НАК "Украгролізинг" Миколі Шпаку повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, наслідком чого стало завдання 4,9 млн грн шкоди державним інтересам. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Цитата:

"15 червня 2021 року під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому Голові правління ДПАТ "НАК "Украгролізинг" та керівнику приватної юридичної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що, як стало відомо УНН з власних джерел, мова йде про Миколу Шпака, який є сином екснардепа Василя Шпака, який на початку 2000-х теж був головою правління "Украгролізинг".

Деталі

Повідомляється, що у 2013 році посадовець ДПАТ "НАК "Украгролізинг" за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики, на підставі якого частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн гривень так і не повернулася до ДПАТ "НАК "Украгролізинг", а була використана в інтересах підконтрольних Голові правління ДПАТ "НАК "Украгролізинг" та його близьким родичам юридичних осіб.

Так, дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України.

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння майном Національної акціонерної компанії “Украгролізинг”.

Так, Микола Шпак обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.27, ч.5 ст.191 КК України, а його батько, Василь Шпак, який є організатором корупційної схеми, — за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП