ekspert-z-pitan-osviti-potribna-initsiativa-z-regulyarnogo-testuvannya-studentiv-na-covid-19

Експерт з питань освіти: потрібна ініціатива з регулярного тестування студентів на COVID-19

 • 10408 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. У чотирьох ірландських університетах розпочато широкомасштабне антигенне тестування, щоб запобігти поширенню Covid-19 серед студентів та співробітників. Експерт з питань освіти Володимир Онацький вважає, що така ініціатива вкрай необхідна для впровадження в Україні для повернення навчального процесу в вищих навчальних закладах до звичного ритму, повідомляє УНН.

Цитата:

"Це дуже важливо і доцільно, особливо у місті Києві. Бо Київ є скопищем гуртожитків, де є величезна кількість людей, які спільно мешкають. Тому це було б дуже доцільно. Хоча б при студентських містечках це запровадити, бо як показує статистика, то Київ займає вже майже рік за кількістю виявленого COVID-19, у студентів зокрема. Адже паралельно з цим вимагати дотримання дистанції 1,5 метри у студентів для спілкування між собою – це майже недосяжна мета", - вважає експерт.

Деталі

На думку Володимира Онацького, організоване регулярне масове тестування пришвидшить процес повернення студентів до звичного навчального процесу та нормального життя, а також зменшить розповсюдження COVID-19 в цілому.

"Це було б доречно, і це б пришвидшило процес повернення наших студентів до нормального життя. Головне, аби на це була чиясь воля, щоб цю ініціативу хтось заявив і реалізував", - вважає Онацький.

Доповнення

В Україні процес масового скринінгу окремих груп населення, зокрема студентів, можна реалізувати за допомогою повсюдного використання ІФА-тестів на антиген коронавірусу. Вони за точністю повністю заміняють ПЛР-метод, але для отримання точного результату необхідно лише трохи більше пари годин. 

Так, журналісти УНН підрахували, що купуючи замість експрес-тестів на антиген іноземних виробників — ІФА-тести на антиген українського виробництва, можна заощадити за рік 580 млн грн. А це, наприклад, зарплата 64 444 лікарів. 

Українські Національні Новини

Суспільство