frantsiia-proponuie-novi-sanktsii-yes-dlia-borotby-z-rosiiskoiu-dezinformatsiieiu-bloomberg

Франція пропонує нові санкції ЄС для боротьби з російською дезінформацією - Bloomberg

 • 109153 переглядiв

Франція запропонувала нові санкції ЄС проти російських операцій з дезінформації та втручання у вибори по всьому світу.

Франція запропонувала Європейському Союзю запровадити нові режим санкції проти російської дезінформації та операцій втручання у вибори по всьому світу. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що пропозиція Франції, яку вже підтримали Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди та Польща, дозволить ЄС посилити санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спонсорованої росією дестабілізуючої діяльності в усьому світі.

У документі з яким ознайомилось видання йдеться про те, що "дестабілізаційна діяльність, яку здійснюють пов’язані з росією суб’єкти, також посилилася скрізь у Європі, оскільки російський режим вжив заходів, щоб підірвати демократію, стабільність і верховенство права за допомогою різних гібридних інструментів".

Напередодні парламентських виборів у ЄС, які відбудуться в червні, Євросоюз зробив своїм пріоритетом боротьбу зі зростаючою хвилею російської дезінформації, яка прагне розділити союзників з таких питань, як підтримка України, і зіпсувати відносини з країнами так званого Глобального Півдня.

Нагадаємо

Нещодавно, французький міністр з європейських справ Жан-Ноель Барро заявив, що Франція переповнена пропагандистськими та дезінформаційними кампаніями напередодні виборів до ЄС у червні, створюючи фейкові медіасайти та акаунти в соціальних мережах.