hetmantsev-obduryv-deputativ-yaki-staly-spivavtoramy-zakonoproiektu-pro-klub-biloho-biznesu-naspravdi-tam-preferentsii-dlia-obranykh-yuzhanina

Гетманцев обдурив депутатів, які стали співавторами законопроєкту про "клуб білого бізнесу", насправді там преференції для обраних - Южаніна

 • 143198 переглядiв

Данило Гетманцев обманув депутатів, стверджуючи, що його законопроєкт про "клуб білого бізнесу" передбачає пільги для законослухняного бізнесу, але насправді він надає преференції обраній групі компаній.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев обманув співавторів законопроєкту про "клуб білого бізнесу", насправді документ передбачає преференції для обраних. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявила член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна. Вона також закликала депутатів відкликати свої підписи під законопроєктом.

Гетманцев у своєму Telegram-каналі повідомив, що разом з колегами підготував законопроєкт про "клуб білого бізнесу". За його словами, суть документа в тому, що "якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищого за середні по галузі рівня зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється. Це поза іншими перевагами. Перелік переглядається щокварталу".

Як з’ясувалося – це якийсь черговий обман під такою назвою… пообіцяли створити перелік підприємств, які будуть користуватися трьома пільгами, які там вказані в цьому проєкті закону. Чому я говорю обман? Тому що серед співавторів, там дуже багато нардепів, з якими мені вдалося поспілкуватися – і ті з ким я спілкувалася вони не знають тексту цього проєкту до кінця. Тобто їм сказали, що це про клуб білого бізнесу – перелік підприємств, які просто будуть користуватися особливим відношенням, тому що вони є великими платниками. І коли я почала розказувати деталі цього проєкту закону – то вони всім невідомі

- зазначила Южаніна.

За її словами, якщо Гетманцеву і вдасться досягти того, щоб законопроєкт про "клуб білого бізнесу" був ухвалений у першому читанні, не виключено, що він буде змінений до другого читання. 

Водночас, за словами Южаніної, якщо законопроєкт Гетманцева все ж буде ухвалений у нинішній редакції без змін, він "поділить бізнес на білий і на бидло". За її словами, Національне агентство з питань запобігання корупції, яке робить експертизу законодавчої ініціативи повинно подати заперечення і зауваження до законопроєкту Гетманцева.

"Повторюсь: з тими, з ким я вчора переговорила - вони є авторами, я просто офіційно хочу звернутися до них, щоб вони відкликали свій підпис, їх обманули. Це ніякий не "клуб білого бізнесу", це просто преференції для обраних. І, як би, тиск для інших. Такого не може бути", - підкреслила Южаніна.

Нагадаємо

Южаніна раніше заявила, що Гетманцев своїм законопроєктом про клуб білого бізнесу хоче під виглядом податкових нянь узаконити право податкової визнавати платника податків ризиковим для зупинки реєстрації податкових накладних. 

В ексклюзивному інтервʼю УНН волонтерка, засновниця креативної агенції ARENA CS, членкиня Борду Young Business Club Яна Матвійчук заявила, що податкова політика, яку здійснює Гетманцев сильно гальмує українську економіку і, якщо, його не зупинити, у майбутньому призведе до її занепаду. 

Лілія Подоляк

Слайдер