hranty-na-kino-vid-yes-dva-ukrainski-kinofestyvali-otrymaly-finansuvannia-za-prohramoiu-kreatyvna-yevropa

Гранти на кіно від ЄС: два українські кінофестивалі отримали фінансування за програмою "Креативна Європа"

 • 21327 переглядiв

Два українські кінофестивалі - Одеський міжнародний кінофестиваль та Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів - отримали гранти від програми ЄС "Креативна Європа".

Два українські кінофестивалі отримали гранти від програми ЄС "Креативна Європа". Про це повідомили у міністерстві культури та інформаційної політики, пише УНН.

Загалом на конкурс було подано 145 заявок з 33 країн, підтримано 95 проєктів з 31 країни. З України перемогло 2 відомих кінофестивалі:

– розповіли у Мінкульті.

Деталі

За даними культурного відомства європейські гранти отримали: Одеський Міжнародний Кінофестиваль та Kyiv International Short Film Festival.

Фестиваль авторського кіно в Одесі заснований з метою забезпечення доступу до високоякісних фільмів для широкої аудиторії в Україні, підтримки постійного зростання української кіноіндустрії та підвищення кінограмотності.

ОМКФ (Одеський Міжнародний Кінофестиваль -ред.) є найбільшою кіноподією в Україні та одним із найбільших за кількістю відвідувачів у Східній Європі

Kyiv International Short Film Festival – найбільший кінофестиваль короткого метру в Україні. Він щороку проходить у столиці, й присвячений показу короткометражних фільмів з усього світу.

Окрім показів фільмів тут проходять відкриті дискусії, майстер-класи та інші спеціальні заходи, об'єднуючи кінематографістів, фахівців та шанувальників кіно.

Український фільм "Степне" отримав головний приз на кінофестивалі в італійському Трієсті30.01.24, 11:43 • [views_0]

У Мінкульті додали, що нині триває прийом заявок на цьогорічний конкурс Networks of European Festivals. Для участі необхідно зареєструватись до 11 квітня за посиланням.

Тетяна Салганік

Культура