hryhorii-kozlovskyi-maiemo-vidznaku-uiefa-za-vydatnyi-vnesok-u-rozvytok-futbolu

Григорій Козловський: маємо відзнаку УЄФА за видатний внесок у розвиток футболу

 • 21174 переглядiв

ФК "Рух" відзначили бронзовою нагородою за визначні досягнення у роботі з молодими гравцями та успішні проєкти розвитку футболу. ФК "Рух", засновником якого є львівський бізнесмен та меценат Григорій Козловський, отримав премію UEFA Grassroots Awards

ФК "Рух" Львів, власником та почесним президентом якого є Григорій Козловський, став бронзовим призером УЄФА Grassroots Awards, як найкращий професійний клуб 2023/24, завдяки своїй роботі та внесок у розвиток європейського футболу, передає УНН.

Премія UEFA Grassroots Awards щорічно присуджується УЄФА футбольним клубам та проектам, які зробили видатний внесок у розвиток масового футболу в Європі. З моменту запуску в 2010 році було вручено 142 нагороди UEFA Grassroots Awards переможцям з 42 асоціацій-членів УЄФА. Кандидатів висувають європейські національні футбольні асоціації, а переможців обирає Комітет розвитку та технічної допомоги УЄФА згідно з рекомендаціями Комітету масових учасників УЄФА.

Цього року премія UEFA Grassroots Awards вручається у партнерстві з EA SPORTS FC у рамках ширшого партнерства між програмою UEFA Grassroots та EA SPORTS FC FUTURES.

"Інвестування у розвиток дітей є ключовою роллю футбольного клубу та Академії "Рух, - зазначає Григорій Козловський. - Ми розвиваємо майбутніх гравців, уболівальників, арбітрів і тренерів".

Європейську популярність львівська футбольна Академія "Рух" здобула після успішного виступу молодих футболісті в Юнацькій лізі УЄФА 2022/23, де "жовто-чорні" продемонстрували сильну гру, здолавши потужних суперників. ФК "Рух" дійшов до 1/8 фіналу, подолавши два кваліфікаційні раунди. У першому раунді "Рух" отримав перемогу над польським "Заглембе", у другому раунді - тріумфальну перемогу над турецьким "Галатасараєм", а от в плей-офф - мінімально програв італійському "Інтеру" в 1/8 фіналу.

Ще один талант "рухівців" відзначили у Міжнародному центрі спортивних досліджень (CIES) - "жовто-чорні" очолили рейтинг наймолодших команд з понад 60 ліг світу. CIES Football Observatory розрахував кількість хвилин, які провели на полі гравці віком до 21-го року в 61-ій лізі світу, зокрема у топ-31 лізі Європи. Львівський ФК "Рух" з показником 52,4% посів перше місце рейтингу. Друге місце посіла словацька "Жиліна" – 44,5, а третім став австрійський "Ред Булл" із Зальцбурга – 42,7.

"Без сильної масової гри елітний рівень футболу не міг би існувати. Премія UEFA Grassroots Awards - це важливе визнання та тріумф львівської молоді на європейському рівні. Це значне досягнення для юних футболістів "Руху", яке свідчить про їхню високу майстерність та перспективність", - зазначив Григорій Козловський.

Почесний президент та засновник ФК "Рух" Григорій Петрович Козловський привітав юних футболістів з такими фантастичними результатами та побажав нових перемог у майбутньому: "Хлопці, клуб пишається кожним із вас! Ви – майбутнє "Руху" і дуже приємно, що ви змалечку прославляєте "жовто-чорних" у Європі".