huawei-na-pershii-pozytsii-rynku-smartfoniv-knr-apple-opustylasia-na-piatu-skhodynku

Huawei на першій позиції ринку смартфонів КНР, Apple опустилася на п’яту сходинку

 • 19871 переглядiв

Huawei повернула собі першість на китайському ринку смартфонів з часткою 17%, в той час як Apple опустилася на 5-е місце з падінням поставок на 25%.

Після того як Apple тривалий час домінувала на ринку смартфонів у Китаї, Huawei зміг відновити колишню силу в останньому кварталі, - згідно поточних даних, показники продажів Huawei на внутрішньому ринку КНР зросли більш ніж удвічі, тоді як Apple програє. Про це пише Nikkei Asia, передає УНН.

Деталі

Компанія Huawei повернулася на вершину китайського ринку, в той час як Apple опустилася на п'яте місце за обсягом поставок у найбільшій економіці Азії.

Huawei продала 11,7 мільйона телефонів і тепер має частку ринку 17 відсотків. У першому кварталі 2023 року цей показник все ще становив 10%. Особливого успіху Huawei досягла з Mate 60 Pro, випущеним минулого літа. Цей пристрій використовує технологію, яку США намагалися не допустити у КНР. Водночас поставки китайських брендів Oppo і Vivo на внутрішньому ринку знизилися на 14% і 9%.

Apple опустилася з першого місця на 5 місце, а її поставки в Китай впали на 25% до близько 10 мільйонів. Роком раніше Apple все ще була лідером ринку з 20-відсотковою часткою.

Генеральний директор Apple Тім Кук, який нещодавно відвідав Китай з нагоди відкриття флагманського магазину в Шанхаї, оголосив про розширення центру досліджень і розробок Apple, а також підкреслив важливість країни для його компанії. Близько 17% чистих продажів Apple за жовтень-грудень припадає на регіон Великого Китаю, і ця країна є найбільшим джерелом постачальників у загальному ланцюжку поставок компанії.

Нагадаємо

За даними Bank of America (BofA) акції Apple є "найкращим вибором". У BofA прогнозують, що цього року Apple має 4 каталізатори покращення рівня доходів, в тому числі запуск iPhone 16 зі штучним інтелектом.