humeniuk-pro-oniksy-na-mysi-tarkhankut-ofitsiino-ne-pidtverdzhuiemo-taku-informatsiiu

Гуменюк про "Онікси" на мисі Тарханкут: "Офіційно не підтверджуємо таку інформацію"

 • 30469 переглядiв

Українські військові не можуть підтвердити повідомлення про розміщення російськими військами пускових установок "Онікс" на мисі Тарханкут в окупованому Криму, але визнали, що росія має кілька таких установок на півострові, які вона періодично передислоковує для ударів балістичними і надзвуковими ракетами.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про ймовірне розташування російськими військами установок, що можуть запускати ракети "Онікс", на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму, вказавши, що цю інформацію підтвердити не можуть. Однак, у ворога на тимчасово окупованому Кримському півострові знаходиться декілька подібних установок, вони час від часу їх розгортають на різних позиціях. Про це Гуменюк сказала в ефірі телемарафону у четвер, пише УНН.

Це було повідомлення пабліків, ми офіційно не підтверджуємо таку інформацію, тому що ми відстежуємо ці дані в оперативному режимі і спираємось на дані ГУР. Якщо вони повідомлять, то це і буде достовірне джерело інформації. Ми знаємо, що у ворога на тимчасово окупованому Кримському півострові знаходиться декілька подібних установок, вони час від часу їх розгортають на різних позиціях для використання якраз завдання як балістичних ударів, так і зброєю надзвуковою типу ракет "Онікс", які дуже важко збивати системами ППО

- сказала Гуменюк.

При цьому вона додала, що час від час ворог вдається до використання таких засобів, тому що "не має успіхів уздовж лінії фронту і намагається досягти їх на внутрішніх територіях". 

18.01.24, 23:34 • [views_0]