iak-navchyty-ditei-minnoi-bezpeky-v-ukraini-zapustyly-onlain-kurs-dlia-osvitian-ta-riatuvalnykiv

"Як навчити дітей мінної безпеки": в Україні запустили онлайн-курс для освітян та рятувальників

 • 31641 переглядiв

ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти України та іншими відомствами запустив онлайн-курс для навчання дітей мінної безпеки. Курс має на меті сприяти безпечній поведінці на територіях, де існує ризик мін та боєприпасів, що не вибухнули.

Сьогодні, 18 грудня, ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти, МВС і ДСНС запустили онлайн-курс "Як навчати дітей мінної безпеки" для освітян, рятувальників і поліцейських. Про це з посиланням на Міносвіти, передає УНН.

Деталі

У МОН наголошують, що нині близько третини території України потенційно забруднено мінами та нерозірваними боєприпасами, що створює особливу небезпеку для дітей.

Саме тому важливо формувати культуру безпечної поведінки серед дітей і молоді, наголосили в МОН.

Зазначається, що онлайн-курс пропонує комплексний план занять із дітьми й підлітками щодо поводження з вибухонебезпечними предметами та базується на міжнародних стандартах. Він також надає викладачам практичні інструменти для формування безпечної поведінки на територіях, потенційно забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами

ЮНІСЕФ залучив до співпраці фахівців у сфері дитячої та вікової психології, педагогіки, інклюзивної освіти, мінної просвіти й поведінкових змін, щоб допомогти учасникам курсу стати ефективними провідниками безпеки для дітей і молоді

- розповіли в МОН.

Курс доступний на сайті bezpeka.info. Усі учасники, які пройдуть повний курс, отримають сертифікат про підвищення кваліфікації.,

02.11.23, 22:50 • [views_307170]

Доповнення 

Курс має дві версії: одну розробили для освітян, а другу — спеціально для працівників ДСНС та Національної поліції. 

Програма курсу складається з трьох модулів, які фокусуються на тому, що дитина має знати про мінну безпеку; як налагодити взаємозв’язок із дитиною та знайти до неї підхід; як навчати так, щоб вас почули діти і шести, і 16-ти років. Також у ньому висвітлено, як використовувати ігрові формати для викладання мінної безпеки.

У межах курсу дітям розкажуть:

  • який вигляд мають вибухонебезпечні предмети;
  • де вони можуть бути;
  • на які попереджувальні знаки слід звернути увагу;
  • як потрібно діяти.

Нагадаємо

Від початку повномасштабної війни піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 462 тисячі 609 вибухонебезпечних предметів.

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали на Харківщині, Київщині, Донеччині, Миколаївщині, Херсонщині, Чернігівщині та Сумщині.

15.12.23, 18:02 • [views_0]