irakskyi-batko-podav-do-sudu-na-brytansku-naftovu-kompaniiu-bp-cherez-smert-syna-vid-leikemii

Іракський батько подав до суду на британську нафтову компанію BP через смерть сина від лейкемії

 • 23856 переглядiв

Батько в Іраку подав до суду на британську нафтову компанію BP через смерть сина від лейкемії, спричиненої забрудненням від спалювання газу на нафтовому родовищі.

В Іраку батько подав позов проти енергетичного гіганта BP через смерть сина від лейкемії, яку він пов'язує зі забрудненням від спалювання газу на нафтовому родовищі. Про це повідомляє YahooNews, передає УНН.

Деталі

В Іраку Хусейн Джулуд стверджує, що лейкемія його сина Алі була наслідком отримання забруднювачів від енергетичного гіганта британську нафтову компанію BP. Його син помер у віці 21 року від гострої лімфобластної лейкемії.

Відтак, пан Джулуд вимагає компенсації за вартість лікування дитини, включаючи хіміотерапію та трансплантацію кісткового мозку, а також інші витрати, пов'язані зі смертю Алі.

Історія його сина Алі — лише один з численних прикладів можливих наслідків спалювання газу на нафтових родовищах. Розслідування, проведене два роки тому, виявило високий рівень забруднюючих речовин у їх місцевості.

Представники BP висловили занепокоєння щодо ситуації та заявили про підтримку змін. Проте, вони наголосили, що не є оператором родовища та не мають прямих зобов'язань у цій справі.

Додамо

Цей позов є першим випадком, коли особа подала судове звернення проти нафтової компанії через її практику спалювання.

Пан Джулуд висловив надію, що його позов допоможе припинити регулярне спалювання нафтових родовищ та захистить життя і здоров'я місцевих мешканців.

З території Іраку було випущено п'ять ракет по військовій базі США в Сирії22.04.24, 01:58 • [views_0]

Юлія Котвицька

Суспільство