ispaniia-nadishle-ukraini-rakety-patriot-minoborony-ispanii

Іспанія надішле Україні ракети Patriot - Міноборони Іспанії

 • 43433 переглядiв

Іспанія надішле Україні ракети Patriot, які прибудуть на базу матеріально-технічного забезпечення протягом чотирьох днів, а також надасть іншу військову допомогу, включаючи кулемети, транспортні засоби, протитанкову зброю та гаубиці протягом наступних двох місяців.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес підтвердила, що Мадрид надішле ракетиPatriot для України. Про це вона заявила під час засіданні Контактної групи з питань оборони України, передає УНН.

Деталі

Міністерка оборони Маргарита Роблес підтвердила заплановані поставки ракет під час відеоконференції з іншими країнами, які підтримують захист України від вторгнення росії.

За словами Роблес ракети "Patriot" прибудуть на базу матеріально-технічного забезпечення протягом чотирьох днів. 

При цьому кількість снарядів не уточнюється.

Також у заяві міністерства не згадувалося про будь-які плани Мадрида відправити в Україну повну систему протиракетної оборони Patriot.

Втім, в оборонному відомстві відзначили, що в Іспанії ж чіткий план допомоги для України на наступні два місяці. Вона включає легкі та важкі кулемети, захищені логістичні машини на колесах, броньовані машини піхоти, протитанкову зброю та гаубиці польової артилерії. Ці поставки супроводжуватимуться поставками різних систем протиповітряного спостереження та дистанційних озброєнь для захисту від безпілотників, систем, які готує іспанська оборонна промисловість. 

Роблес також додала, що підготовка нових бойових танків Leopard до передачі Україні йде за планом і що перші одиниці будуть готові вже наприкінці червня.

Міністерка наголосила, що зобов’язання країн-союзниць не тільки забезпечують необхідні Україні системи оборони, але й давати ін’єкцію морального духу та підтримки солдатів та цивільних українців, які живуть під постійною загрозою безпілотників і ракет з рф.

Глава Пентагону анонсував надання Україні пакету озброєнь на 6 мільярдів доларів26.04.24, 20:30 • [views_0]

Нагадаємо

Цього місяця президент України Володимир Зеленський заявив членам НАТО, що його країні потрібні мінімум сім систем ППО Patriot або інших висококласних систем протиповітряної оборони росії, закликавши їх посилити військову допомогу Києву.

Міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу на зустрічі в понеділок пообіцяли продовжити допомогу Україні, але не дали зобов’язань поставити обладнання протиповітряної оборони.

Зброя дальньої дії, ППО та артилерія: Зеленський на "Рамштайн" окреслив ключові збройові пріоритети України26.04.24, 17:56 • [views_0]

Раніше УНН писав із посиланням на El Pais, що Іспанія попередньо погодилася передати Україні ракети для систем протиповітряної оборони Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС