italiiu-kiberatakuiut-maizhe-30percent-zrostannia-kibervtruchan-u-2023-rotsi-zokrema-248-dyversii-z-boku-prorosiiskykh-khakeriv

Італію кібератакують: майже 30% зростання кібервтручань у 2023 році, зокрема 248 диверсій з боку проросійських хакерів

 • 23646 переглядiв

Національне агентство кібербезпеки Італії зафіксувало збільшення кількості кібератак на 29% у 2023 році порівняно з 2022 роком, причому 248 з 319 атак, пов'язаних з війною в Україні, були здійснені проросійськими хакерськими угрупованнями.

Національне агентство з кібербезпеки Італії зафіксувало зростання хакерських втручань, пов'язаних з війною рф в Україні та на Близькому Сході; значну кількість акцій взяли на себе проросійські хакери, передає УНН із посиланням на Rai та ANSA.

Деталі

Національним агентством кібербезпеки Італії виявлено збільшення кількості кібератак в країні у 2023 році, - на 29% більше, ніж у 2022-му. Кількість постраждалих зросла втричі: з 1 150 до 3 302 осіб. У країні зростає кількість хакерських атак пов'язаних з війнами, - агресії рф проти України та війни на Близькому Сході.

Втім більшість атак, а саме 248 з 319, були здійснені проросійськими угрупованнями. Водночас пропалестинська група провела єдину кампанію, здійснивши 15 атак. Відповідні дані містяться у щорічному звіті Акнальського парламенту, представленому сьогодні уповноваженим з питань безпеки республіки Альфредо Мантовано та директором Агентства Бруно Фраттазі.  

Щодо загальної кількості випадків, найбільшу кількість атак становили Ddos - 319 (це розподілена відмова в обслуговуванні, блокування сайту шляхом переповнення його запитами на доступ);

 У 275 випадках йшлося про поширення шкідливого програмного забезпечення через електронну пошту;

240 - фішинг (надсилання фальшивих електронних листів з метою викрадення конфіденційної інформації);

165 - ransomware (атака з вимогою викупу).  

Найбільш постраждалими секторами були телекомунікації (216); за ними йдуть центральні органи державної влади (201) та місцеві органи державної влади (140).

Нагадаємо

Найбільші північнокорейські хакерські угруповання понад рік здійснювали масштабні кібератаки на південнокорейські оборонні компанії, викрадаючи технічні дані шляхом злому внутрішніх мереж.

російські хакери, пов'язані з російськими спецслужбами, спробували здійснити масштабну кібератаку на об'єкти критичної інфраструктури, такі як енергетичні, тепло- та водопостачальні компанії в різних областях України.