kadrovi-zminy-u-radi-vidklaly-parad-vidstavok-ale-pevni-zvilnennia-ochikuiut

Кадрові зміни: у Раді відклали парад відставок, але певні звільнення очікують

 • 14594 переглядiв

Верховна Рада відклала більшість гучних відставок, які обговорювалися, але деякі голосування щодо звільнень все ж таки відбудуться.

У Верховній Раді у питанні обговорюваних відставок відклали більшість "гучних змін". Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

За даними джерела УНН, як очікується, проголосують наразі тільки Рахункову палату.   

Деталі

"По кадрах: скоріш за все по більшості гучних змін рішення поки відклали. Не відмовились, а саме відклали. Усе ж таки певні голосування (звільнення) будуть завтра (23 квітня - ред.) - але я не думаю, що вам це буде дуже цікаво", - написав напередодні пізно ввечері Железняк у Telegram.

Раніше у парламенті казали, що потенційні кадрові зміни можуть очікувати Кабмін і зачепити "3-4 міністри, серед яких навіть два віце-прем'єри". Також відставки мали торкнутися, потенційно, ще декількох позицій.

Нардеп Олексій Гончаренко навіть називав декілька прізвищ. "Точно на вихід Верещук, Кубраков (під питанням, але скоріш за все також). Оксен Лісовий, міністр освіти, також скоріш за все - все", - писав Гончаренко у Telegram.

Мінкульт, за його даними, "будуть розсформовувати і кудись приєднувати".

Різні джерела також називали кандидатом на відставку міністра юстиції Дениса Малюську та міністра аграрної політики Миколу Сольського. Окрім того, уже деякий час точаться розмови довкола того, що свою посаду може залишити Генеральний прокурор Андрій Костін.

Уже 22 квітня за даними стало відомо, що заяву на звільнення написав член Рахункової палати Андрій Дідик.

Кадрові перестановки: Зеленський звільнив Сибігу з посади заступника керівника ОП12.04.24, 20:17 • [views_0]