kamyshin-obhovoryv-mozhlyvist-vyrobnytstva-v-ukraini-haubyts-l119-z-ministrom-oborony-brytanii

Камишін обговорив можливість виробництва в Україні гаубиць L119 з міністром оборони Британії

 • 20752 переглядiв

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин та Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс обговорили співпрацю щодо оборонних проектів, включаючи потенційне виробництво 105-мм гаубиць L119 компанією BAE Systems в Україні та співпрацю з британськими оборонними аналітичними центрами.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін та міністр оборони Великобританії Грант Шаппс обговорили питання співпраці в оборонних проєктах. Про це Камишін  заявив у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі 

BAE Systems вже готова виробляти в Україні 105-мм гаубиці L119. Чекаємо контракт і фінансування. Звернулися до британського міністерства оборони за підтримкою в цьому питанні

- розповів Камишін. 

Крім того, сторони обговорили співпрацю з британськими аналітичними центрами у галузі оборони Royal United Service Institute та університетом St.Andrew’s.

08.03.24, 13:15 • [views_0]

Доповнення

Під час зустрічі Камишін запропонував британським колегам розглянути можливість направити кошти з пакета допомоги у 325 млн фунтів на фінансування закупівель в українських виробників дронів.

Нагадаємо

Велика Британія виділить 125 мільйонів фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 000 безпілотників, включаючи ударні, розвідувальні та морські безпілотники, для України у провідних британських оборонних компаній.