kitay-zatsikavleniy-v-ukrayinskomu-zerni-i-kuryatini

Китай зацікавлений в українському зерні і курятині

 • 28259 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Китай зацікавлений у збільшенні імпорту українських продуктів харчування, серед яких – м'ясо птиці. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, передає УНН.

Цитата:

"КНР залишається для України стратегічним торговельним партнером. Це підтверджує збільшення товарообігу між двома країнами в 2020 до 15,4 млрд дол. США (+20,5%). Вже за I квартал 2021 року торгівля зросла на 33,4% – до 4,2 млрд дол. США.

Зокрема, китайська сторона зацікавлена в нарощуванні поставок української сої, гороху, ячменю, пшениці, м'яса птиці та іншої продукції", – заявив перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко за підсумками зустрічі з надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Фань Саньжунем.

До теми

У ході зустрічі сторони також обговорили підписання міжурядової угоди про поглиблення співпраці в галузі будівництва інфраструктури.

"Такий крок дозволить почати підготовчу роботу для запуску інвестиційних проектів, у тому числі будівництва дороги М-22 Полтава - Олександрія і першої частини Київської окружної дороги - ділянки, вартість яких складе близько 1,1 млрд дол.",- повідомляють у Мінекономіки.

Доповнення

Найбільший в Україні виробник і експортер курятини, компанія МХП почала цього року поставки до Великої Британії. В цілому географія експорту компанії складає більше 80 країн світу. Крім того, МХП володіє виробничими активами в Європі.

Українські Національні Новини

Економіка