knr-udaie-z-sebe-neitralnu-storonu-ale-vodnochas-pidtrymuie-rf-u-yii-viiskovykh-tsiliakh-posol-ssha-u-nato

КНР удає з себе нейтральну сторону, але водночас підтримує військові цілі рф – посол США у НАТО

 • 22838 переглядiв

Китай вдає нейтралітет, але підтримує військові цілі росії в Україні, продаючи москві технології безпілотників і порохові інгредієнти.

Китай не може претендувати на повний нейтралітет у ситуації протистояння рф та України, оскільки Пекін допомагає кремлю у військових цілях щодо України, продовжуючи продавати рф технології безпілотників та інгредієнти для пороху, заявив в інтерв’ю Politico посол США в НАТО, передає УНН.

КНР не може претендувати на повний нейтралітет у цій справі, вони насправді обирають сторону

– заявила посол США в НАТО Джуліанна Сміт Politico у вівторок.

За її словами, Китай допомагає росії досягти своїх військових цілей в Україні, продовжуючи продавати Москві такі товари, як технології безпілотників і порохові інгредієнти, заявив в інтерв'ю посол США при НАТО.

Я думаю, що коли КНР намагається показати себе нейтральною, коли справа доходить до цієї війни, ми на це не купуємося. Якби вони не надавали (рф) деякі з цих компонентів або цю матеріальну підтримку, росія була б у зовсім іншій ситуації і мала б проблеми з переслідуванням деяких із цих актів агресії

- заявила Джуліанна Сміт.

Посол водночас зазначила, що поки що немає доказів того, що Китай надає "смертельну підтримку" росії, але Китай надсилає обладнання і технології, які можуть бути використані як у цивільних, так і у військових цілях

Пекін надає Москві "верстати, мікроелектроніку, технології БПЛА і нітроцелюлозу, яка використовується як паливо", - заявила посол США в НАТО.

Нагадаємо

росія виробляє більше зброї та боєприпасів, ніж потрібно для війни в Україні, накопичуючи їх для потенційних майбутніх військових амбіцій.

Американський адмірал Джон Аквіліно вважає, що Китай хоче мати можливість вторгнутися на Тайвань до 2027 року на основі директиви президента Сі Цзіньпіна для військових.