kokteyl-z-antitil-vid-astrazeneca-ne-zmig-zakhistiti-vid-koronavirusu-doslidzhennya

Коктейль з антитіл від AstraZeneca не зміг захистити від коронавірусу - дослідження

 • 24035 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Виробник вакцини від COVID-19, шведсько-британська компанія AstraZeneca повідомила, що клінічні випробування терапії антитілами проти COVID-19, розробленої компанією, дали негативні результати. Про це йдеться в заяві на сайті компанії від 15 червня, передає УНН.

Цитата:

"Сьогодні компанія AstraZeneca оголосила про результати дослідження... з оцінки безпеки та ефективності AZD7442, комбінації антитіл тривалої дії (LAAB), для профілактики симптоматичного COVID-19 у учасників, які недавно зазнали впливу вірусу SARS-CoV-2. Дослідження не досягло основної кінцевої точки постконтактної профілактики симптоматичного COVID-19 за допомогою AZD7442 в порівнянні з плацебо", - відзначили в компанії.

Деталі

Іншими словами, AZD7442 - комбінація двох різних моноклональних антитіл - не змогла досягти статистично значимого зниження ризику симптоматичного COVID-19 після контакту з вірусом.

Учасниками випробування були невакцинованими дорослими віком 18 років і старше з підтвердженим контактом з людиною, хворою вірусом SARS-CoV-2 протягом останніх восьми днів. У випробуванні брав участь 1121 учасник. Двом з трьох учасників вводили антитіла, а іншим - плацебо.

Остаточний результат дослідження показав 23 випадки COVID-19 з симптомами в групі дослідження AZD7442 і 17 випадків в групі, якій давали плацебо.

"AZD7442 знизив ризик розвитку симптоматичного COVID-19 на 33% в порівнянні з плацебо, що не було статистично значущим (для досягнення порогу клінічної значущості - ред.)", - зазначили в компанії.

Аналіз даних показав, що у випадках, коли раніше не було контакту з хворим, "AZD7442 знижує ризик розвитку симптоматичного COVID-19 на 73%".

Доповнення

Торік у жовтні Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб США підписало угоду з компанією AstraZeneca про розробку ліків, які є коктейлем з антитіл для лікування коронавірусу. Виробник ліків мав отримати близько 486 мільйонів доларів для тестування у двох 3-фазових клінічних випробуваннях.

Згідно з заявою від березня цього року, AstraZeneca мала поставити в США близько 500 тисяч доз ліків.

Українські Національні Новини

Здоров'я