komanduvach-viisk-ok-pivden-kovalchuk-povidomyv-pro-vidstavku

Командувач військ ОК "Південь" Ковальчук повідомив про відставку

 • 26896 переглядiв

Генерал-майор Андрій Ковальчук, командувач військ оперативного командування "Південь", подав у відставку, щоб очолити Військову академію в Одесі.

Командувач військ Оперативного командування "Південь" Андрій Ковальчук пішов у відставку. Віднині генерал-майор очолить Військову академію в Одесі. Про це він сам повідомив на сторінці ОК "південь", передає УНН.

Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого Півдня, якій вміє бути лагідно-теплим і гостинно-привітним для своїх та бурхливо-пекельним, люто-штормовим для ворогів. 
Наші з вами зусилля стали прикладом того, що справжні герої нашої країни народжуються у найважчих часах. 
Вдячний всім вам за підтримку і сумлінність, відповідальне ставлення до справи, витримку і самовідданість у проходженні випробувань і мирним часом розбудови, й виснажливими бойовими буднями.

- подякував Ковальчук побратимам за службу.

Деталі

У совюму прощальному слові, Ковлаьчук відзначив героїм. професіоналіз та патріотизм військових Півдня, та додав, що хоч і йде з посади, та не з армійської родини. Та пообіцв що докладатим зусиль у вихованні новітнього війська демократичної незалежної держави

Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів.впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, - з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив. Так формується новітнє військо демократичної незалежної держави. Бажаю кожному бачити в цьому свої перспективи."

- завершив своє звернення Ковальчук.

Новину про те що герой України Андрій Ковальчук очолить Одеську військову академію вже привітали на сторінці ВИШу в фейсбуці.

Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів. Ковальчук не лише захищав нашу країну на фронті, але й випробував себе у складних миротворчих місіях. Під його керівництвом, академія стане не лише місцем навчання, але і центром розвитку військового досвіду та культури.

- йдеться в дописі Академії.

Довідково

Андрій Ковальчук очолював Оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ з 2021.