kuleba-prybuv-u-niu-deli-ukraina-ta-indiia-pozhvavliat-zviazky-ta-zoserediatsia-na-formuli-myru

Кулеба прибув у Нью-Делі: Україна та Індія пожвавлять зв'язки та зосередяться на Формулі миру

 • 106455 переглядiв

Міністр закордонних справ України Кулеба відвідав Нью-Делі, щоб пожвавити відносини з Індією та приділити особливу увагу українській формулі миру, що базується на діалозі між президентами Зеленським та Моді.

Міністр закордонних справ України Кулеба розпочав дводенний візит до Нью-Делі, щоб пожвавити відносини з Індією та приділити особливу увагу українській Формулі миру. Про це міністр повідомив у четвер у X, пише УНН.

Я розпочав свій візит до Нью-Делі на запрошення (міністра закордонних справ Індії) Субраманьяма Джайшанкара. Українсько-індійська співпраця є важливою, і ми будемо пожвавлювати зв'язки. Виходячи з діалогу Володимира Зеленського та Нарендри Моді, ми приділимо особливу увагу Формулі миру

- зазначив Кулеба.

Доповнення

За даними МЗС України, 28-29 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Індію з візитом на запрошення свого індійського колеги, д-ра Субраманьяма Джайшанкара.

Міністр закордонних справ України відвідуватиме Індію вперше з 2017 року. Метою візиту є втілення домовленостей лідерів двох держав, Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Нарендри Моді, підготовка до першого Глобального саміту миру в Швейцарії, розвиток українсько-індійських двосторонніх відносин, торгівлі та міжнародної співпраці, зазначали у МЗС.

У Нью-Делі Кулеба, згідно з програмою, проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з головою МЗС Індії. Очільники зовнішньополітичних відомств проведуть засідання українсько-індійської Міжурядової комісії з торгівлі, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці. Голова МЗС України також проведе низку зустрічей з неурядовими організаціями, аналітичними центрами та журналістами Індії, вказали у МЗС.