kuleba-putin-pide-na-perehovory-todi-koly-viiskova-pozytsiia-rf-bude-blyzka-do-krakhu

Кулеба: путін піде на переговори тоді, коли військова позиція рф буде "близька до краху"

 • 15168 переглядiв

Україна повинна досягти військового успіху і створити коаліцію на підтримку мирної формули Зеленського, щоб змусити Путіна до серйозних переговорів.

Президент росії володимир путін піде на серйозні переговори тільки тоді, коли його військова позиція буде "близька до краху". Для цього Україна повинна дотримуватися подвійної стратегії: "успіх на полі бою" і створення коаліції країн на підтримку української Формули муру. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба  в інтерв'ю The Guardian, передає УНН

Деталі 

Як пише The Guardian, Кулеба в інтерв'ю зневажливо відгукнувся про тих, хто стверджує, що після більш ніж двох років повномасштабної війни Україні час вести переговори. За його словами, з 2014 року до вторгнення 2022 року було проведено "200 раундів обговорень" із кремлем.

На думку голови МЗС, деякі підтримували мирні переговори через своє наївне ставлення до них. Інші "грали за путіна". Третя категорія "не розуміла росію" або її президента. Вони були помилково переконані, що потрібно вести переговори з дияволом, сказав Кулеба. 

За словами міністра, путін піде на серйозні переговори тільки тоді, коли його військова позиція буде "близька до краху". Щоб досягти цього, Україна повинна дотримуватися подвійної стратегії: "успіх на полі бою" і створення коаліції країн, які підтримають мирну формулу президента Зеленського, що передбачає відхід російській військ, репарації та трибунал за військові злочини.

путін розуміє лише одну мову, а це - забезпечити Україну засобами для самооборони - фон дер Ляєн24.04.24, 16:30 • [views_0]