kyivstar-vidnovyv-posluhu-sms-pislia-khakerskoi-ataky

"Київстар" відновив послугу SMS після хакерської атаки

 • 28784 переглядiв

"Київстар" відновив послуги SMS і працює над відновленням M2M для бізнес-клієнтів після хакерської атаки; у деяких регіонах все ще спостерігаються проблеми з доступом до "Домашнього інтернету".

Мобільний оператор "Київстар" (Kyivstar) відновив доступ до послуг SMS, у тому числі - в міжнародному роумінгу, повідомили у понеділок у компанії, пише УНН.

Деталі

"Нарешті вже можна відправити рідним SMS-ку", - повідомили у компанії.

І надали апдейт за статусом роботи мережі:

  •  відновили доступ до послуг SMS, в тому числі - у роумінгу;
  • доступний голосовий зв'язок та мобільна передача даних;
  • починають відновлювати доступ до M2M для бізнес-клієнтів;
  • Київстар ТБ працює і надає безкоштовний доступ до платформи, поки ліквідовують наслідки. Навіть для неавторизованих користувачів.  

"Наші інженери повідомляють, що роботи відбуваються поступово, бо цього вимагає безпека. Як тільки усі стабілізаційні заходи будуть завершені, ми поінформуємо вас і почнемо нарахування компенсацій", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, у деяких населених пунктах все ще виникають локальні складнощі із доступністю до "Домашнього інтернету". "Вся наша команда зараз працює над розв’язанням цієї проблеми", - вказали у Київстарі.

Нагадаємо

12 грудня потужна хакерська атака на українську мобільну мережу "Київстар" спричинила перебої в роботі та технічні проблеми; компанія працює над відновленням і виплатить компенсації постраждалим абонентам.

15 грудня "Київстар" відновив доступ до мобільного інтернету на всій підконтрольній території України.

Юлія Шрамко

Суспільство