kytai-prahne-stymuliuvaty-vidnovlennia-svitovoi-ekonomiky-obitsiaie-bilshu-vidkrytist-dlia-investoriv

Китай заявив про прагнення стимулювати відновлення світової економіки, обіцяє більшу відкритість для інвесторів

 • 27020 переглядiв

Китай прагне стати потужною рушійною силою відновлення світової економіки цього року завдяки ширшому відкриттю своїх ринків для іноземних інвесторів, просуванню технологічних інновацій і забезпеченню високоякісного зростання.

Китай прагне стати сильною рушійною силою відновлення світової економіки цього року, ширше відкриваючи свої ринки для іноземних інвесторів і сприяючи високоякісному зростанню, заявив у четвер головний законодавець країни Чжао Лецзі, пише УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Китай зробить технологічні інновації новою точкою економічного зростання і готовий співпрацювати в цьому з іншими країнами, заявив Чжао, голова Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників, на пленарному засіданні, яке відкриває щорічні збори Боаоського азіатського форуму.

За словами Чжао, імпорт і експорт товарів Китаю, як очікується, перевищить 32 трильйони доларів у найближчі п'ять років.

Останні економічні показники засвідчили, що друга за величиною економіка у світі блискуче розпочала рік, надавши певне полегшення політикам, які намагаються підтримати економічне зростання на тлі слабкості сектору нерухомості та зростаючого боргу місцевих органів влади, пише видання.

Чжао також пообіцяв більшу відкритість ринків країни для іноземних інвесторів з подальшим скороченням "негативного списку" секторів, заборонених або обмежених для інвестицій іноземних компаній без спеціального дозволу.

Багато іноземних компаній, зазначає видання, прагнуть "убезпечити" ланцюжки поставок і операції за межами Китаю. Як показали дані, опубліковані минулого тижня, вхідні прямі іноземні інвестиції скоротилися майже на 20% за перші два місяці року.

Раніше в березні Пекін оголосив про низку заходів з підтримки економічного зростання і про мету зростання на рівні близько 5% на 2024 рік, що, за словами Чжао, передає впевненість у тому, що економіка країни продовжує відновлюватися і поліпшуватися в довгостроковій перспективі.

Китай виступає проти торгової протекції та поділу, сказав Чжао. "Інвестиції в Китай - це інвестиції в майбутнє", - зазначив він.

12.03.2024, 09:43 • [views_0]

Юлія Шрамко

Новини Світу