makhinatsii-na-medychnykh-zakupivliakh-zastupnyka-holovy-zaporizkoi-oblrady-vidstoronyly-vid-posady

Махінації на медичних закупівлях: заступника голови Запорізької облради відсторонили від посади

 • 17720 переглядiв

Заступника голови Запорізької обласної ради відсторонили від виконання обов'язків на 1 місяць після того, як його спіймали на хабарі у розмірі понад 650 000 гривень за медичні закупівлі.

Від посади відсторонено заступника голови Запорізької облради, якого викрили на наданні хабаря у понад 650 тис. гривень за медичні закупівлі. Про це УНН повідомляє із посиланням на прес службу САП. 

Як стало відомо УНН з власних джерел мова про заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка.

25 квітня 2024 року за клопотанням САП та НАБУ слідчий суддя ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом вказаної облради), якого викрили спільно з іншими особами на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ

- йдеться у заяві САП.

Як зазначається, заступника голови облради відсторонили на  1 місяць.

Слідство задокументувало чотири випадки передачі грошових коштів заступником голови Запорізької облради, його помічником та депутатом вказаної ради, на загальну суму понад 650 тис. грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо 

У лютому цього року за підозрою у наданні хабаря за медичні закупівлі викрито заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата вказаної ради.