makron-pro-viinu-v-ukraini-holovna-zahroza-yevropeiskii-bezpetsi

Макрон про війну в Україні: "головна загроза європейській безпеці"

 • 30250 переглядiв

Президент Франції Еммануель Макрон вважає війну в Україні "головною загрозою європейській безпеці" і хоче розробити європейську оборонну ініціативу для забезпечення надійного захисту континенту.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає війну в Україні "головною загрозою для європейської безпеки". Про це він сказав у своєму виступі в Сорбонні, де він виступив щодо оцінки ситуації у Європі і "напрямку", який він хотів би на найближчі роки, пише УНН з посиланням на Le Monde.

Деталі

Президент Французької Республіки, як повідомляється, звернувся до питання війни в Україні, яка, за його словами, є "головною загрозою для європейської безпеки". "Неодмінною умовою нашої безпеки є те, що росія не виграє агресивну війну, яку вона веде проти України", - сказав Макрон.

Президент Франції також знову визнав, що "знову вніс стратегічну неясність", згадавши в лютому про можливе введення військ союзників в Україну. "Ми стикаємося з нестримуваною силою, яка напала на європейську країну (…) і яка більше не хоче говорити нам, які її межі", - продовжив він, додавши: "Чому щоранку ми повинні говорити, які всі наші межі?"

У цьому контексті Макрон бажає "забезпечити (…) надійний захист європейського континенту". "Саме тому в найближчі місяці я запрошу наших партнерів розробити цю європейську оборонну ініціативу, яка має насамперед стати стратегічною концепцією", - сказав він.

Макрон заявив про "сильну Європу", яка має бути в змозі протистояти глобальним війнам25.04.24, 13:36 • [views_0]