marsianski-peizazhi-afiny-pohlynuv-pomaranchevyi-serpanok-cherez-pylovu-buriu-v-sakhari

Марсіанські пейзажі: Афіни поглинув помаранчевий серпанок через пилову бурю в Сахарі

 • 16236 переглядiв

В Афінах небо стало помаранчевим, а якість повітря погіршилася через пилову бурю, що прийшла з пустелі Сахара і створила пейзажі, схожі на марсіанські.

В Афінах погіршилася якість повітря, а небо стало помаранчевим. Про це УНН пише з посиланням на The Guardian.

Деталі

Небо над південною Грецією через хвилю пилу, що прийшла з вітром із Сахари, стало помаранчевим.

Це один із найсерйозніших епізодів концентрації пилу і піску в Сахарі з 21-22 березня 2018 року, коли хмари вторглися, зокрема, на острів Крит

- сказав Костас Лагувардос, директор із метеорологічних досліджень Афінської обсерваторії.

Відеокадри, зняті Афінах, у багатьох асоціюються з марсіанськими пейзажами. У низці районів погіршилася якість повітря. Місцева влада закликала людей, які мають респіраторні захворювання, обмежити час перебування на вулиці.

За прогнозами синоптиків, небо незабаром має прояснитися. Цьому сприятиме зміна вітру і зниження температури.

Хмари пустельного пилу вже накривали Грецію наприкінці березня і на початку квітня. Схожа ситуація спостерігалася у Швейцарії та у Франції.

Додамо

Сахара викидає від 60 до 200 мільйонів тонн мінерального пилу на рік. У той час як найбільші частинки швидко повертаються на Землю, найменші можуть подорожувати на тисячі кілометрів, потенційно досягаючи всієї Європи.

Нагадаємо

Пил із пустелі Сахара також сягнув і України, його видно на супутникових знімках над південними, центральними та північними регіонами, але він вимиватиметься з атмосфери швидше завдяки опадам, потенційно надаючи хмарам жовтуватого відтінку, а краплі дощу міститимуть частинки пилу, поки він не відступить на схід до вихідних.

Качество воздуха в Киеве после загрязнения пылью из Сахары вернулось к норме03.04.2024, 11:39 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу