mediinyky-vymahaiut-zvilnyty-humeniuk-z-posady-komunikatsiinytsi-ok-pivden-chym-vyklykano-nevdovolennia

Медійники вимагають звільнити Гуменюк з посади комунікаційниці ОК "Південь": чим викликано невдоволення

 • 24127 переглядiв

Журналісти вимагають звільнення Наталії Гуменюк з посади офіцера з комунікацій ОК "Південь" за заборону висвітлення військових злочинів росії та введення необґрунтованих обмежень на роботу ЗМІ.

Українські журналісти написали колективну скаргу до Головнокомандувача ЗСУ, Міністра оборони та начальника Генштабу щодо діяльності речниці ОК "ПІВДЕНЬ" Наталі Гуменюк. За словами медійників Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини рф у зоні відповідальності військовослужбовиці. Журналісти вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк "на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями". Про це пише УНН із посиланням на текст заяви. 

Впевнені, що особа, яка керує комунікаціями ОСУВ під час війни, повинна вміти адекватно та професійно взаємодіяти з медіа, розуміти надзвичайну важливість висвітлення подій із фронту, необхідність документування та привернення уваги до злочинів росіян і в жодному разі не ставити невиправдані обмеження, які перешкоджають роботі журналістів.

– йдеться в заяві.

Деталі

У своїй заяві представники ЗМІ акцентують на жахливо вибудуваній комунікації ОК "Південь" із журналістами, які висвітлюють події на фронті на півдні країни. Робота речниці в багатьох аспектах проявляється через заборони та встановлення обмежень, що дуже схоже на радянську систему.

Одним з найбільш кричущих моментів, на думку журналістів, є заборона роботи в процесі висвітлення злочинів, скоєних московією:

Людина, яка перешкоджала висвітленню злочинів росіян, яка не дає журналістам показувати відважних оборонців Херсонщини, яка не здатна пояснити командуванню свого напрямку, чому суспільство має бачити не лише її обличчя, а й обличчя воїнів та чому світ має оперативно бачити російські воєнні злочини, не може і далі очолювати комунікації.

–– йдеться в заяві.

Медівники вимагають "замінити Наталю Гуменюк на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями."

Окрім усунення Гуменюк з посади головної комунікаційниці ОК "Південь" журналісти також мають ще три вимоги:

* Забезпечити доступ журналістів до районів Херсонщини, що "невиправдано довго блокувалися Наталією Гуменюк".

* Провести ревізію наявних правил роботи пресцентрів ОК "Південь" та об’єднаного новоствореного ОУВ "Таврія" (раніше ОСУВ "Одеса" та ОСУВ "Таврія"), аби уникнути випадків надмірного і невиправданого контролю та обмежень, які перешкоджають висвітленню і документуванню надзвичайно важливих для України подій.

* На останок, журналісти, ніби йдучи "на випередження", попросили не призначати на комунікаційні посади у структурах Сил Оборони Ганну Маляр.

Будь ласка, докладіть зусиль, щоб журналістам не довелося писати ще одного листа щодо неприпустимості очолювання будь-яких комунікаційних структур Сил оборони Ганною Маляр. Особи на ключових комунікаційних посадах повинні мати належні навички та репутацію для виконання своїх обов'язків згідно з вимогами часу, особливо у воєнний період.

– йдеться в заяві.

Ймовірно, пересторога щодо Маляр пов’язана з її нещодавнім виступом в теле-етері, де колишня речниця Міноборони безтактно висловилась на тему демобілізації військових.

12.02.24, 23:59 • [views_0]

Звернення вже підписали близько сотні представників різних медіа.

У Міноборони дану заяву поки ніяк не коментували. Сама Гуменюк також поки мовчить. Однак, на її захист вже стали деякі із активістів.

 І правильно робить НаталіяГуменюк , тому що більшість містечкових смі за бабло возять іностранців ( фіксери) , а потім прильоти та говно інфа в европейських смі. Наталія одна з самих компетентних осіб , тому цей наклеп від так званих смі, яким вона не дає заробляти на війні ….  Наталія краща в своїй сфері, фахова, принципова.  

– написала Ната Карташева.

Додатково

На назріваючий скандал із комунікаційницею ОК "Південь" зреагували у Генеральному штабі Збройних Сил України. Там акцентували, що питання комунікацій узгоджується з Міністерством оборони, й у цей процес точно не залучають сторонніх осіб, зокрема й "колишніх заступників Міністра оборони України". У відомстві попросили не втягувати ЗСУ у політичну боротьбу.  

Система комунікацій ЗСУ розбудовується та функціонує без залучення інших осіб, зокрема, колишніх заступників Міністра оборони України. Просимо не втягувати Збройні Сили України у політичну боротьбу, послуговуватися лише офіційною інформацією, яка поширюється верифікованими каналами ЗСУ та дотримуватися інформаційної гігієни.

– заявили у Генштабі ЗСУ.