ministry-oborony-ssha-ta-norvehii-obhovoryly-pidtrymku-ukrainy-ta-stratehichne-partnerstvo

Міністри оборони США та Норвегії обговорили підтримку України та стратегічне партнерство

 • 28671 переглядiв

Міністри оборони США та Норвегії обговорили підтримку України, засудили іранську агресію та наголосили на важливості співпраці на Півночі через агресивну поведінку росії.

Міністри оборони США та Норвегії обговорили підтримку України та стратегічне партнерство, засудили агресію Ірану та зазначили важливість співпраці на Півночі через "агресивну" рф. Про це повідомляє Міністерство оборони США, передає УНН.

Деталі

У Пентагоні міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III зустрівся зі своїм норвезьким колегою міністром оборони Бьорна Арілда Грама.

У своїй промові міністр США відзначив давнє та надійне партнерство між Сполученими Штатами та Норвегією, висловивши подяку Норвегії за підтримку української безпеки, включаючи надання протиповітряного захисту. Він також висловив вдячність за лідерство Норвегії у формуванні коаліції контактної групи з питань морського потенціалу та за роль у підтримці обов'язку НАТО щодо витрат на оборону.

Наш зв’язок особливо важливий сьогодні, коли путін продовжує свою нещадну війну проти України. Пане Міністре, ми глибоко вдячні за лідерство Норвегії в наданні довгострокової допомоги Україні. Ми вітаємо вас за те, що разом зі Сполученим Королівством очолили коаліцію контактної групи з питань морського потенціалу — мореплавства — контактної групи. Ви також надали значну підтримку як Коаліції можливостей ВПС, так і Коаліціям інтегрованих можливостей протиповітряної та протиракетної оборони

- заявив Ллойд Дж. Остін III.

Також міністр оборони Америки привітав колегу за норвезький план, а саме виконати спільне зобов’язання НАТО щодо витрачання щонайменше двох відсотків ВВП на оборону протягом цього календарного року.

У відповідь міністр Грем підкреслив важливість стратегічного партнерства між Норвегією та Сполученими Штатами, особливо в контексті сучасних геополітичних викликів. Він висловив підтримку заходів США у допомозі Україні та засудив агресію Ірану на Ізраїль.

Жорстоке повномасштабне вторгнення росії в Україну фундаментально порушило архітектуру європейської безпеки. Ситуація в Україні є серйозною, і я хотів би висловити глибоку вдячність Сполученим Штатам і вам, Ллойд, за ваше лідерство у підтримці України. Продовження лідерства США має вирішальне значення. Північна Європа активізувалась і має зробити ще більше, і ми це зробимо

- підкреслив Бьорн Арілд Грама

У контексті плану Норвегії збільшити витрати на оборону та подвоїти оборонний бюджет протягом наступного десятиліття міністр Грама зазначив, що дуже важливим є питання співпраці між Норвегією а США на Півночі.

Наша співпраця особливо важлива на Крайній Півночі, де ми регулярно співпрацюємо. Цей регіон набуває все більшого значення, де ми стикаємося з росією, яка є більш непередбачуваною та агресивною

- зауважив Бьорн Арілд Грама.

Ллойд Остін виступив проти атак на російські НПЗ10.04.24, 06:46 • [views_0]