my-nadamo-dopomohu-z-vlasnykh-zapasiv-baiden-zaklykav-konhres-skhvalyty-dopomohu-ukraini

"Ми передамо озброєння з власних запасів": Байден закликав Конгрес схвалити допомогу Україні

 • 16592 переглядiв

Президент США Джо Байден закликає Конгрес якнайшвидше схвалити додаткову військову допомогу Україні та Ізраїлю для зміцнення їхньої оборони від російської та іранської агресії, стверджуючи, що це має вирішальне значення для безпеки США і сприятиме розвитку американської промисловості.

Президент США Джо Байден укотре закликав Конгрес якнайшвидше схвалити додаткову військову допомогу для України та Ізраїлю. Про це американський президент заявив у своїй колонці для The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі 

Байден підкреслив, що як українські військові стримують натиск Росії по всій лінії фронту, так і Ізраїль разом із союзниками минулими вихідними відбив масовану ракетну й безпілотну атаку Ірану.

І Україна, і Ізраїль захищалися від цих атак, утримуючи оборону і захищаючи своїх громадян. І обидві країни зробили це за вирішальної допомоги США

 - написав Байден.

За словами президента США, зараз не час кидати друзів, тому Палата представників має ухвалити термінові закони про допомогу для України та Ізраїлю. Окрім того, він зауважив, що на кону стоїть безпека США.

Якщо росія переможе, війська путіна наблизяться до наших союзників по НАТО ближче, ніж будь-коли… Ми повинні посилити підтримку України зараз, щоб зупинити Путіна від зазіхань на наших союзників по НАТО і гарантувати, що він не втягне американські війська в майбутню війну в Європі

- наголосив президент США. 

Байден заявив про "термінову необхідність" ухвалення Конгресом пакету допомоги Ізраїлю та Україні15.04.24, 12:49 • [views_0]

Також Байден підкреслив, що військова допомога для України це не "виписування чеків" для Києва, а інвестиції в американську промисловість. 

За його словами, США готові передати Україні частину власних запасів зброї, і відновити їх завдяки закупівлям в американських постачальників. 

Якщо Конгрес ухвалить військову допомогу Україні та Ізраїлю, ми не будемо виписувати бланки. Ми надішлемо військову техніку з наших власних запасів, а потім використаємо гроші, дозволені Конгресом, щоб поповнити ці запаси, купуючи в американських постачальників. (...) Ми допоможемо нашим друзям, допомагаючи собі

- підкреслив Джо Байден. 

Він пояснив, що це принесе "інвестиції у промислову базу Америки" та забезпечить робочі місця у багатьох штатах. 

Нагадаємо

Президент України Володимир зеленський заявив, що без відповідної допомоги з боку США Україна не матиме шансів на перемогу у війні з росією.