na-filippinakh-oholosyly-poperedzhennia-pro-zahrozu-tsunami

На Філіппінах оголосили попередження про загрозу цунамі

 • 109094 переглядiв

Попередження про цунамі оголошено для прибережних районів філіппінських провінцій Батанес, Кагаян, Північний Ілокос та Ізабела після потужного землетрусу, що стався біля узбережжя Тайваню.

На Філіппінах оголосили попередження про загрозу цунамі. Йдеться насамперед про прибережні райони. Попередження про цунамі, видане владою Філіппін, стосується людей у прибережних районах провінцій: група островів Батанес, Кагаян, Північний Ілокос та Ізабела. Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Деталі

Група островів Батанес є найпівнічнішою провінцією Філіппін і розташована ближче до Тайваню , ніж до північного краю Лусона, найбільшого та найнаселенішого острова Філіппін, який розташований у північній частині архіпелагу. Кагаян, Північний Ілокос та Ізабела розташовані на півночі Лусона.

Мешканцям цих прибережних районів цих провінцій "наполегливо рекомендовано" негайно евакуюватися на висоту або переїхати далі вглиб країни.

Нагадаємо

Біля узбережжя Тайваню стався потужний землетрус, який сколихнув увесь острів і зруйнував будівлі принаймні в одному місті. Як повідомляє Associated Press, Японія оголосила попередження про цунамі на південній японській групі островів Окінава.

Метеорологічне агентство Японії прогнозує цунамі до 3 метрів, або 9,8 футів для деяких районів.

Японське метеорологічне агентство повідомило, що 30-сантиметрове цунамі досягло острова Йонагуні о 9:18 (00:18 за Гринвічем), повідомляє Reuters.

Агентство моніторингу землетрусів Тайваню оголосило магнітуду 7,2, а Геологічна служба США – 7,5.

Reuters: попередження про цунамі після землетрусу магнітудою 7,5 на південний захід від Японії03.04.24, 03:33 • [views_0]

Лілія Подоляк

Новини Світу