na-kyivshchyni-u-litsei-pobuduvaly-suchasne-ukryttia-maizhe-na-300-kvm-ruslan-kravchenko

На Київщині у ліцеї побудували сучасне укриття майже на 300 кв.м - Руслан Кравченко

 • 39799 переглядiв

У Броварському ліцеї №4 на Київщині побудували сучасне сховище площею майже 300 квадратних метрів, розраховане на 250 дітей.

У Київській області в Броварському ліцеї №4 побудували сучасне сховище майже на 300 квадратних метрів. Укриття розраховане на 250 дітей. Загалом на Київщині вже облаштовано понад 1,2 тисячі сховищ в закладах освіти. Про це повідомив начальник ОВА Руслан Кравченко, передає УНН

Збільшуємо кількість сучасних і комфортних укриттів на Київщині. В Броварському ліцеї №4 побудували нове сховище майже на 300 кв.м.

- написав Кравченко у Facebook.

Він розповів, що роботи  розпочали у серпні минулого року.  Побудували укриття на умовах співфінансування – за кошти державної субвенції та громади.

Як вказав очільник ОВА, до цього часу ліцей взагалі не мав укриття на території. 

"Діти вчаться у дві зміни. Під час тривоги учні користуються сховищем, яке облаштовано у житловому будинку поруч та розраховане на 540 осіб. Відсьогодні малеча з 1-4 класів під час небезпеки оперативно йтиме до новозбудованого укриття у дворі ліцею", - розповів Кравченко. 

За його словами, сховище розраховане на 250 дітей. Укриття має 2 входи. Є всі необхідні умови для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Як працює спеціальний для цього ліфт перевірили одразу.

Також, укриття обладнане генератором, є санітарні вузли, медичний блок, кімната для зберігання продуктів. Встановлено сучасну вентиляційну систему, є запаси питної води.

Як вказав голова ОВА, під час тривоги діти зможуть продовжити навчання – тут встановлено мультимедійне обладнання. Приміщення також можна використовувати для проведення позашкільних занять.

Київщина – один із лідерів серед регіонів щодо облаштування комфортних укриттів. Щоденна небезпека змушує нас нарощувати темпи облаштування сховищ, насамперед в школах та дитячих садках. На сьогодні вже облаштовано понад 1,2 тис укриттів в закладах освіти. І робота триває. Вдячний громадам, які активно долучаються до цього процесу, розробляють проєктно-кошторисну документацію та знаходять кошти на будівництво на умовах співфінансування. Безпека наших дітей – пріоритет

- резюмував очільник ОВА.

На Київщині вже відновили повністю та частково майже 17,5 тисячі об’єктів, зруйнованих внаслідок агресії рф - ОВА21.04.24, 11:02 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Суспільство