na-luhanshchyni-rosiiany-namahalysia-prosunutysia-v-bik-nevskoho-ditei-na-okupovanykh-terytoriiakh-zbyraiutsia-hotuvaty-do-viiny-u-litnikh-taborakh-ova

На Луганщині росіяни намагалися просунутися в бік Невського, дітей на окупованих територіях збираються готувати до війни у літніх таборах - ОВА

 • 21669 переглядiв

Російські війська намагалися просунутися в бік Невського на Луганщині, а окупанти готують дітей на окупованих територіях до війни у літніх таборах, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації.

У Луганській області минулої доби російські війська штурмували поблизу Невського, на окупованих територіях дітей збираються готувати до війни у літніх таборах, повідомив у четвер голова Луганської ОВА Артем Лисогор, пише УНН.

Деталі

"Окупанти намагалися просунутися в бік Невського. Їхня наземна активність також спостерігалася у Серебрянському лісі та Білогорівці. По цих районах била й ворожа авіація. Втім, прорвати нашу оборону противнику не вдалося. Під артилерійський вогонь потрапили Стельмахівка та Макіївка. Понад 20 безпілотників росіян було зафіксовано біля Невського та Куземівки", – поінформував Лисогор у Telegram.

Також, з його слів, учора до Новолюбівки та Невського Красноріченською військовою адміністрацію доставлено тижневий запас хліба.

"Загарбники продовжують готувати дітей та підлітків з окупованих територій до війни. Спеціальну програму на період майбутніх канікул розробило їхнє "министерство просвещения", де знайшли спосіб виховання покоління майбутнього "у правильному для росіян дусі". Правильному – це підготувати для фронту будь-кого, аби не росіянина", - повідомив Лисогор.

Тож, за його даними, "у таборах відпочинку рф будуть організовані спеціальні зміни, де формуватимуть "соціально активну позицію патріота", вчитимуть відчувати "борг перед батьківщиною" і готуватимуть до діяльності у військово-патріотичному для росіян напрямку".

Продовжують стирати ідентичність українських дітей в окупації: омбудсман відреагував на примушення студентів заливати окопні свічки23.04.24, 17:39 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна